Gisterenavond tijdens het jaarlijkse Cinekid festival is KRO-NCRV’s kleuterdramaserie Kabam! door de jury gekozen als de Beste Nederlandse Fictieserie 2021. In de kleuterdramaserie Kabam! staan herkenbare kinderangsten centraal. De KRO-NCRV serie laat zien dat iedereen wel eens bang is en toont op een speelse manier dat er vaak ook, met een beetje fantasie, een oplossing voor handen is.

In elk van de tien korte verhalen maakt de kijker kennis met één van de kinderen uit de klas, groep 3 van meester Mo. Totaal verschillende, eigenwijze, grappige en energieke karakters, die met veel humor en fantasie een oplossing weten te verzinnen voor hun probleem. Kabam! was tevens voorzien van audiodescriptie, om de serie zo toegankelijk mogelijk te maken.

“Hoogtepunt van de fictieseries”
De jury omschreef het als volgt: “De boodschap voor kinderen die net in groep 3 komen, veel moeten leren en overwinnen en dat in deze serie doen vanuit hun eigenheid, talent en kracht, getuigt van invoelendheid van de makers voor kleine maatschappelijke thema’s die spelen in het leven van kinderen die net aan de basisschool beginnen. De aandacht voor de diverse personages, casting en talenten zónder dat dat gethematiseerd wordt maar gewoon de werkelijkheid is, onderstreept wat wij als jury nu belangrijk vinden om te honoreren. Deze serie was voor de jury het hoogtepunt van de fictie series. Het is dan ook met plezier dat we de eerste prijs voor beste fictie serie uitreiken aan de makers van Kabam!”

Cast
In de serie zijn te zien: Enhui Zhang (Kyona), Kadir Akseki (Kemal), Lizzy Stutterheim (Berith), Boris Vis (Dorus), Miki Dek (Mahin), Melai Verheul (Jairo), Pip Fleskens (Alisa), Jayrell van Samson (Toby), Sanjay Leijen (Sammy), Indy-Rose Kroonen (Shirley). Daarnaast zijn ook nog te zien Idriss Nabil (meester Mo), Susan Radder en in een cameo rol Willem Nijholt.

Kabam! is geproduceerd door IJswater Films in samenwerking met KRO-NCRV. De regie is in handen van Elisabeth Hesemans en het scenario is geschreven door Floor Paul en Lilian Sijbesma. De montage en muziek is van Boelie Vis, met als special guest trompettist Eric Vloeimans.

Programma

Kabam!

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880