Zondag 3 september zendt KRO-NCRV het musicalspektakel Dagboek van een herdershond live uit met audiodescriptie en gebarentaal. KRO-NCRV-dj Stefan Stasse verzorgt de audiodescriptie op NPO Radio 5 en NPO 2 Extra. Rechtstreeks vanuit de opnamelocatie in Sittard-Geleen beschrijft hij voor mensen met een visuele beperking wat er in beeld gebeurt. Daarnaast is de uitzending op NPO 1 Extra met tolk gebarentaal te zien. Zo ervaren alle kijkers en luisteraars op hetzelfde moment dezelfde ervaring. Dagboek van een herdershond live is een moderne tv-bewerking van één van de populairste Nederlandse series ooit en wordt op zondag 3 september om 20.25 uur uitgezonden bij KRO-NCRV op NPO 1.

Een uniek kijkje achter de schermen
De omroep kondigt ook een special aan op NPO 1. In Achter de schermen bij Dagboek van een herdershond wordt de cast gevolgd op weg naar de live-uitzending. Hoe bereiden ze zich voor? Wat kunnen ze al vertellen over hun rol? En hoe is het om mee te werken aan zo’n grote tv-productie? Je ziet onder andere Angela Schijf, Thomas Cammaert en Jon van Eerd terug in deze uitzending van bijna veertig minuten. Daarnaast wordt er gesproken met de makers, waaronder producent Albert Verlinde en regisseur David Griffhorst (bekend van o.a. The Passion van KRO-NCRV).

Zin in Dagboek van een herdershond live
Daarnaast wordt de radioluisteraar verblijd met een twee uur durende voorbeschouwing van Dagboek van een herdershond live. In een speciale uitzending van Zin in morgen legt presentator Sander de Kramer de betekenis van het verhaal uit, gaat hij in gesprek met de cast en schuift Stefan Stasse bij hem aan om vooruit te blikken op de audiodescriptie. Zin in morgen is op 2 september om 18.00 uur te beluisteren bij KRO-NCRV op NPO Radio 5.

Van nostalgische serie tot live musicalspektakel op tv
Dagboek van een Herdershond was van 1978 tot 1980 op de Nederlandse televisie te zien en werd geregisseerd door Willy van Hemert. De KRO-serie groeide uit tot een van de populairste Nederlandse tv-producties ooit en werd uitgezonden in onder andere Duitsland, Finland en Zuid-Amerika. Vorig jaar werd de serie vertaald naar een theatervoorstelling en nu vindt deze musicalversie zijn weg naar een nationaal tv-event. Het is voor het eerst dat een theaterproductie op deze schaal zijn weg vindt naar de nationale televisie.

Dagboek van een herdershond live is een coproductie tussen Albert Verlinde Producties en KRO-NCRV. Deze uitzending wordt mede mogelijk gemaakt door: gemeente Sittard-Geleen, Prins Bernard Cultuurfonds, Nationaal Theaterfonds, CoBO-fonds en de provincie Limburg.

Zin in morgen de voorbeschouwing van Dagboek van een herdershond live, zaterdag 2 september om 18.00 uur bij KRO-NCRV op NPO Radio 5.

Achter de schermen bij Dagboek van een herdershond, zaterdag 2 september om 17.10 uur op bij KRO-NCRV op NPO 1 en op zondag 3 september om 19.20 uur op NPO 1 extra (kanaal 81 en online via NPO Start).

Dagboek van een herdershond live, zondag 3 september om 20.25 uur bij KRO-NCRV op NPO 1. Met audiodescriptie door Stefan Stasse op NPO Radio 5 en NPO 2 extra (kanaal 82 en online via NPO Start) en met tolk gebarentaal op NPO 1 extra (kanaal 81 en online via NPO Start).

Meer informatie

Algemene persvoorlichting
Lisa Fluttert
Irene van Noort

Programma

Dagboek van een herdershond live

Presentatoren

Thomas Cammaert
Stefan Stasse
Sander de Kramer

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880