In Nederland grijpen we massaal naar de goedkoopste flessen wijn onder in het schap van de supermarkt. Gemiddeld geven we zo’n 3,50 euro uit aan een fles wijn. We drinken daarmee vooral goedkope bulkwijn. Wijn die op grote schaal onder enorme prijsdruk wordt geproduceerd en gebotteld. Daar komt weinig ambacht of romantiek bij kijken. Hoe krijgen de boeren en producenten het eigenlijk voor elkaar voor zo’n klein bedrag een fles te produceren? Eva Cleven en Ersin Kiris doen in deze aflevering van KRO-NCRV's De prijsknaller onderzoek naar de grootschalige wijnproductie en komen tot de ontdekking dat de productie van goedkope wijn niet zonder grootschalig gebruik van bestrijdingsmiddelen kan. En is niet zonder gevolgen.

De prijsknaller, vrijdag 18 februari bij KRO-NCRV om 20.25 uur op NPO 3

 

Meer informatie

Eva Reitsma
Algemene persvoorlichting

Presentator

Ersin Kiris

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880