KRO-NCRV's jeugddramaserie Kabam! maakt kans op een International Emmy Award in de categorie Kids: Live-Action. In Kabam! staan herkenbare kinderangsten centraal. Door de serie leren kinderen hun rijke fantasie in te zetten om hun angsten de baas te worden. De KRO-NCRV serie is de enige Nederlandse kanshebber op het gala en neemt het op tegen producties uit Singapore, Australië en Mexico. De winnaar wordt op 21 november 2022 bekendgemaakt op het 50e International Emmy Awards Gala in New York.

In 2021 won Kabam! de Gouden Leeuw voor Beste Nederlandse Fictie Serie tijdens het jaarlijkse Cinekid Festival. Daarnaast wordt de serie ook veelvuldig vertoond op basisscholen. Netwerk Filmeducatie en Taartrovers ontwikkelden hiervoor een speciaal Kabam! lespakket.

Kabam! is geproduceerd door IJswater Films / Marc Bary in samenwerking met KRO-NCRV. De regie is in handen van Elisabeth Hesemans en het scenario is geschreven door Floor Paul en Lilian Sijbesma. Om de serie zo toegankelijk mogelijk te maken, zijn alle afleveringen voorzien van audiodescriptie.

Kabam! is te zien op NPO Start.

Programma

Kabam!

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880