In de derde aflevering van Onze boerderij van zondag 22 september gaat Yvon Jaspers naar pluimveehouders Mark en Daniëla. Zij leveren met hun 140 duizend leghennen zo’n 136 duizend scharreleieren per dag. Hoe ga je als familiebedrijf om met de continue veranderende wens en mening van de consument op het gebied van duurzaamheid en diervriendelijkheid? 

Melkveehouder Riks gaat het in Canada over een hele andere boeg gooien. Hij wil niet langer afhankelijk zijn van aangeleverd voer voor zijn koeien. Hij verdiept zich in een compleet andere manier van gewassen verbouwen in de hoop het tij te kunnen keren.

Voor de 70-jarige boer Geert uit Groningen, bekend van zijn deelname aan Boer zoekt Vrouw, wordt het zo langzaamaan tijd om met pensioen te gaan en zijn groente- en fruitkwekerij over te dragen. Maar hoe is dat mogelijk voor iemand die niet stil kan zitten en zó ontzettend gepassioneerd is over zijn boerenkool en aardbeien? Yvon zoekt ‘m op.

En boerenvriendin Suzanne in de Achterhoek vertelt Yvon over haar frustratie dat de stierkalfjes die geboren worden op een melkveebedrijf als waardeloos worden beschouwd. Samen met chefkok Nel besluit ze het ‘melkmannenprobleem’ op te lossen door de ongewenste stiertjes, als ossen, tijdens en na een mooi leven een goede bestemming te geven. 

Onze boerderij
Vorig jaar vroeg Yvon zich af of het boerenleven wel zo romantisch is als het lijkt. In deze reeks Onze boerderij duikt zij nog dieper het boerenleven in. Ook dit seizoen gaat Yvon bij oud Boer zoekt Vrouw-deelnemers en bij andere boeren langs om te ervaren hoe het nou echt is om in deze turbulente tijd een agrarisch bedrijf te runnen.

Onze boerderij, zondag 22 september, 20.20 uur bij KRO-NCRV op NPO 1

Programma

Onze boerderij

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880