In de vierde aflevering van Onze boerderij gaat Yvon Jaspers op bezoek bij oud BzV-boerin Steffi. De Brabantse heeft nu samen met haar ouders een paardenbedrijf, voorheen runden ze een varkensbedrijf. De ingrijpende varkenspest van ’97 staat nog helder op het netvlies. Maar de jonge veulens waar Steffi momenteel mee werkt, zijn haar lust en haar leven.

Verder bezoekt Yvon de Groningse boerin Annechien. Zij heeft samen met haar man en kinderen haar hele ziel en zaligheid in een gloednieuwe tweesterren Beter Leven varkensstal gestopt. Met deze stal wil ze laten zien dat het houden van varkens ook anders kan. Maar de vraag is nu of de consument haar product wel weet te vinden.

In de Achterhoek wordt tijdens een groot feest het eerste echte ossenvlees van het ossen-oppas-plan van Yvons boerenvriendin Suzanne gepresenteerd en geserveerd. Suzanne en Nel vertellen Yvon over de manier waarop ze de (ongewenste) stiertjes, als bijproduct van de melkveehouderij, weer hun waarde terug willen geven.

Onze boerderijVorig jaar vroeg Yvon zich af of het boerenleven wel zo romantisch is als het lijkt. In deze reeks Onze boerderij duikt zij nog dieper het boerenleven in. Ook dit seizoen gaat Yvon bij oud Boer zoekt Vrouw-deelnemers en bij andere boeren langs om te ervaren hoe het nou echt is om in deze turbulente tijd een agrarisch bedrijf te runnen.

Onze boerderij, zondag 29 september, 20.20 uur bij KRO-NCRV op NPO 1

Meer informatie

Maike Gehlen

Programma

Onze boerderij

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880