Boer Marnix, de Noord-Hollandse boer die vorig seizoen meedeed aan Boer zoekt Vrouw, heeft paarden en houdt dikbilkoeien voor het vlees. Yvon Jaspers gaat naar hem toe als hij afscheid moet nemen van zijn grootste trots ‘Us Heit’, een grote stier wiens taak erop zit op de boerderij van Marnix: het zorgen voor nageslacht. Een emotionele dag.

Eigenlijk handelt de Brabantse hengstenfokker Steffi in hoop. De hoop op een veelbelovend veulen, een goed springpaard, een prachtige dekhengst of een gracieus dressuurpaard. Het is maar zelden dat er zo’n ruwe diamant voorbijkomt en des te spannender is het voor Steffi en haar ouders om te ondernemen in deze hippische branche. Hoe gaan zij om met deze voortdurende spanning en redden ze het als dergelijk pareltje te lang uitblijft?

In Friesland ontmoet Yvon Hessel Jan en Boukje. Zij bouwden een prachtig nieuw melkveebedrijf op, maar konden daar door persoonlijke omstandigheden maar 5 jaar boeren. Toch gingen ze niet bij de pakken neerzitten en ze bedachten een nieuw plan. Yvon praat met ze of deze nieuwe manier toekomst heeft.

Onze boerderijVorig jaar vroeg Yvon zich af of het boerenleven wel zo romantisch is als het lijkt. In deze reeks Onze boerderij duikt zij nog dieper het boerenleven in. Ook dit seizoen gaat Yvon bij oud Boer zoekt Vrouw-deelnemers en bij andere boeren langs om te ervaren hoe het nou echt is om in deze turbulente tijd een agrarisch bedrijf te runnen.

Onze boerderij, zondag 6 oktober, 20.20 uur bij KRO-NCRV op NPO 1

Meer informatie

Maike Gehlen

Programma

Onze boerderij

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880