Een regenachtige herfstvakantie is het perfecte moment om je creativiteit de vrije loop te laten. Duurzame tuinvrouw Anne Wieggers laat zien hoe je zelf een vogelslinger maakt. De vogels zullen je dankbaar zijn; in de herfst kunnen ze wel wat extra voer gebruiken. 

 

Wie is Anne Wieggers?

Duurzame tuinvrouw Anne Wieggers is het liefst zo veel mogelijk in het groen. In BinnensteBuiten en 12 straten groen inspireert ze anderen om op elk stukje grond het verschil te maken. 

Anne Wieggers in bloemenweide

Benodigdheden voor een vogelslinger

Een goede voorbereiding is het halve werk. Leg de volgende spullen vast klaar:

  • Uitsteekvormpjes
     
  • Kokosolie
     
  • Touw
     
  • Een schaar
     
  • Een lepel
     
  • Een pannetje
     
  • Vogelzaadjes
Benodigdheden vogelslinger
Kokosolie smelten

Stappenplan vogelslinger maken

  • Stap 1: Smelt wat kokosolie in een klein pannetje. Dat hoeft niet lang, kokosolie smelt supersnel. Is de olie helemaal doorzichtig? Ga dan door naar stap 2.
     
  • Stap 2: Voeg vogelzaad toe aan de kokosolie. Roer het er goed doorheen. 
     
  • Stap 3: Knip wat korte stukjes touw af. Dit worden de hangertjes.
     
  • Stap 4: Leg de uitsteekvormpjes op een plank of een vel bakpapier en vul de vormpjes tot de helft met het vogelzaadmengsel.
Vogelslinger vullen
Sterretje van vogelvoer
  • Stap 5: Leg de stukjes touw op het mengsel. 
     
  • Stap 6: Vul de vormpjes met nog een laag van het mengsel en druk ze met een lepel stevig aan.
     
  • Stap 7: Leg de gevulde vormpjes een uurtje in de koelkast om hard te worden.
     
  • Stap 8: Nu kun je de lusjes van de vormpjes aan een langer stuk touw rijgen. Hang de slinger op op een plek voor je raam, zodat je goed van de vogeltjes kunt genieten.
Anne Wieggers hangt vogelslinger op
Vogelslinger

Tips van Anne Wieggers

De vogeltjes zullen je dankbaar zijn! Wil jij aan de slag met nog meer tuiniertips van Anne? Kies er een uit en ga aan de slag.

Lees ook:

Wil je meer groene inspiratie?

Schrijf je dan in voor de Groener eten & leven nieuwsbrief boordevol informatie over de herkomst van je eten, groene keuzes en recepten.

Anne Wieggers