ANKIE, Een huis vol en Rampvlucht hoogst gewaardeerde programma’s

De NPO maakt vandaag de hoogst gewaardeerde titels van het derde kwartaal bekend. Van de KRO-NCRV staan er vier programma's bij. De tweedelige documentaire ANKIE, de olympische weduwe is het hoogst gewaardeerde programma overall met een 8,5. De serie Rampvlucht krijgt een 8,4 in de categorie Serie. Een huis vol krijgt een 8,2 van de kijkers in de categorie Human interest.

Ankie, de olympische weduwe

Ankie, de olympische weduwe is een tweedelige documentaire over het gijzelingsdrama tijdens de Olympische spelen in München in 1972. Acht Palestijnse terroristen gijzelen elf Israëlische sporters. De elf atleten komen allemaal om het leven. Twan Huys en Evert-Jan Offringa volgen de Nederlandse Ankie Spitzer, die weduwe is van de Israëlische schermcoach Andre Spitzer. De documentaire biedt na 50 jaar een inkijk in de gebeurtenissen omtrent de terreuraanslag. Ankie start een zoektocht naar haar meest prangende vragen.

Kijk Ankie, de olympische weduwe terug

Rampvlucht

De serie van Rampvlucht is een op werkelijkheid gebaseerde thriller over een van de meest controversiële vliegrampen van de twintigste eeuw: De Bijlmervliegramp. De dramaserie is een groots opgezette complotthriller over de vele vragen en mysterieuze gebeurtenissen rondom de ramp. In de vijfdelige serie spelen Joy Delima, Thomas Höppener en Yorick van Wageningen de hoofdrollen. Delima speelt dierenarts Asha Willems, Höppener neemt de rol in van Trouw-journalist Vincent Dekker en Van Wageningen neemt de rol in van Volkskrant-journalist Pierre Heijboer. Eerder won Rampvlucht het Gouden Kalf voor Beste Dramaserie.

Kijk Rampvlucht 

Een huis vol 

In Een huis vol volgen we gezinnen met veel kinderen. Hoe gaan zij om met kleine en grote uitdagingen in het leven? Wat bindt hen en hoe zorgen ze voor elkaar? In Een huis vol werden afgelopen seizoen de families Jelies, Buddenbruck, Cudogham en Zeldenrust gevolgd. 

Kijk Een huis vol terug 

Meer over Rampvlucht

In KRO-NCRV's Rampvlucht werpen een dramaserie, documentaire, podcast en digitale reconstructie een nieuwe blik op de controversiële Bijlmerramp. 

Vincent Dekker en Pierre Heijboer bij een vliegtuig