Een verjaardag moet voor elk kind een feestje zijn. Daarom kwam KRO-NCRV in actie met het initiatief Lief gebaar 2024. Dit jaar was het doel om zoveel mogelijk kinderen, die opgroeien in armoede, een feestelijke verjaardag te geven. Hoeveel geld is er opgehaald?

(Op de foto v.l.n.r. mediadirecteur KRO-NCRV Sandra Hilster, presentator Bert Kranenbarg en oprichter van Stichting Jarige Job Huib Lloyd.)

Meer dan 100.000 kinderen in ons land groeien op in armoede. Een verjaardag vieren met cadeau en taart is dan lang niet altijd vanzelfsprekend. Met verschillende acties zamelden presentatoren van KRO-NCRV, samen met jou, geld in voor Stichting Jarige Job. In BertOp5 wordt de eindstand bekendgemaakt. 

De handen uit de mouwen 

Presentator Bert Kranenbarg van BertOp5 volgde de acties rond Lief gebaar op de voet. Hij trapte Lief gebaar 2024 af bij Stichting Jarige Job, waar hij later verslag deed van het inpakken van verjaardagsboxen.

Zo’n 70 medewerkers van KRO-NCRV pakten speciale verjaardagsboxen in bij de inpakfabriek van Stichting Jarige Job in Rotterdam. En nog eens tientallen collega’s lieten zich sponsoren tijdens de Hilversum City Run om zo geld op te halen voor Stichting Jarige Job.

Boodschap Lief gebaar wordt gedeeld

Lief gebaar werd ook omarmd door tientallen BN’ers zoals Caroline van der Plas, actrice Bettina Holwerda en schrijver Kluun. Op hun eigen social media vroegen zij aandacht voor Lief gebaar. Zo bereikte de liefdevolle boodschap van dit initiatief miljoenen Nederlanders.

De eindstand 

Hoeveel geld is er uiteindelijk opgehaald voor Stichting Jarige Job? Aan mediadirecteur Sandra Hilster van KRO-NCRV de eer om de eindstand bekend te maken: ‘Samen met onze leden, onze luisteraars, kijkers en online publiek hebben we maar liefst 75.000 euro opgehaald.’

Sandra vervolgt: ‘Heel veel dank voor alle prachtige donaties! Zo zorgen we met elkaar dat voor steeds meer kinderen in ons land een verjaardag weer een feestje kan zijn!’ Huib Lloyd, directeur en oprichter van Stichting Jarige Job, reageert ook enthousiast: ‘Dit is veel meer dan een Lief gebaar. We kunnen hierdoor duizenden kinderen een verjaardag geven.’ 

 

Lief gebaar gaat door! 

BertOp5 besteedt elke dinsdag aandacht aan iemand die een Lief gebaar maakt. Je hoort BertOp5 van maandag tot en met donderdag van 16:00 - 18:00 uur. 

Lees ook

Op de hoogte blijven van programma's en acties van KRO-NCRV?

Schrijf je dan in voor de KRO-NCRV nieuwsbrief! Al duizenden mensen gingen je voor.

Lief gebaar logo