Bij een verjaardag hoort natuurlijk taart en dan is het leuk om er zelf een te bakken. Chef-kok Sharon de Miranda van BinnensteBuiten weet er wel raad mee en deelt haar favoriete taartrecepten. Zo weet jij hoe je een bijzonder en vers gebak op tafel zet!

Foto: Marjon Lukje

1. Cassavetaart

Een echte Surinaamse verjaardagstaart is de cassavetaart: bojo. Elke Surinaamse familie heeft een eigen bojorecept. Probeer het ook eens uit en geef er je eigen draai aan.

2. Bolo di Cashupete

Een andere favoriet van Sharon is deze Antilliaanse lekkernij: Bolo di Cashupete. Dit is een cashewnotentaart met een authentieke Antilliaanse smaak. Deze taart wordt vaak gegeten bij feestjes. Perfect voor bij een verjaardag dus!

3. Hazelnootschuimgebak 

Sharon is ook fan van dit ouderwets lekker gebakje: het hazelnootschuimgebakje. Met de hazelnoot, schuim en crème is dit een echte klassieker. Met als afwerking natuurlijk het randje gebrande hazelnoten. Loopt het water je al in de mond? Lees hier dan het recept.

Meer weten over eten?

Word lid van de nieuwsbrief Eerlijker eten. Wij helpen jou met het maken van bewuste keuzes. Van de herkomst van voedsel en jouw keuzes in de supermarkt tot aan de maaltijd die je uiteindelijk op tafel zet.

Schrijf je in!

De Eerlijker eten nieuwbrief.

Sharon de Miranda