Ragout is typisch zo'n gerecht waar je tijdens de koudere maanden aan denkt. Het is warm, lekker hartig en je kunt er eindeloos mee variëren. Met paddenstoelen of kip, met een pasteitje of in een eierbal. Krijg je al trek? Lees dan verder voor de lekkerste ragout recepten van de BinnensteBuiten chefs.

Huisgemaakte ragoutbakjes met bospaddenstoelenragout

De echte klassieker: een bospaddenstoelenragout in een zelfgemaakt pasteibakje van bladerdeeg. Chef Ramon Brugman maakt de ragout met room, dragon en ui. Daarnaast serveert hij een witlofsalade met blauwe kaas. Smullen!

ragout recepten paddestoelen pasteitje binnenstebuiten

Pasteitje met 'kruudmoes'

Kruudmoes? Yes! Dit oude streekproduct uit Overrijsel wordt gemaakt van boerenkarnemelk en heeft een dikke structuur. Boeren namen het vroeger mee op pad als ze die dag hard moesten werken. Alain Caron maakt er een pasteitje bij en combineert de kruudmoes met spek, worst, parelgort, kervel en rozijnen. Is weer eens wat anders dan de klassieke ragout.

ragout recepten pasteitje binnenstebuiten kruudmoes

Historische hoenderpastei

Als je een tijdreis kon maken, zou je misschien wel deze hoenderpastei uit de achttiende eeuw kunnen proeven. Chef Sharon de Miranda maakt 'm met ontzettend malse kip, paddestoelen, rozijnen en artisjok. Een ragout met geschiedenis, dus.

ragout recepten hoenderpastei binnenstebuiten

Paddestoelenragout met een spiegelei en toast

Boterhammetje over? Chef-kok Ramon Brugman laat zien hoe je een lekkere toast met ragout van paddestoelen en een eitje maakt. Hij maakt 'm buiten in het bos, maar knus binnen kan natuurlijk ook.

ragout recepten pasteitje binnenstebuiten

Groningse eierbal met ragout

Deze Noord-Nederlandse snack is met recht een ultieme hit in Groningen. Een eitje ingepakt in ragout, dan gepaneerd en gefrituurd. Heerlijk tijdens de borrel, of na een avondje feesten. Ramon Brugman laat graag zien hoe hij 'm maakt.

ragout recepten eierbal binnenstebuiten

Trek gekregen in meer kookinspiratie?

Download dan gratis het Kookboek van de toekomst met maar liefst 12 heerlijke recepten!

kookboek van de toekomst download houten tafel