Cocktails zijn dé perfecte drankjes voor de feestdagen. Zoek je naar iets speciaals om de glazen mee te vullen zonder al te veel tijd in de keuken te besteden? BinnensteBuiten presenteert zeven eenvoudige, maar indrukwekkende cocktailrecepten. Proost!

Eenvoudige cocktails tijdens de feestdagen

Een cocktail is een mixdrankje. Het mengsel bestaat uit minimaal drie verschillende ingrediënten. Daarvan moeten er twee 'drinkbaar' zijn en moet één ingrediënt alcohol bevatten. Uiteraard kan het ook zonder; de virgin cocktail wint steeds meer aan populariteit.

Voor de feestdagen zijn cocktails een geweldige feestelijke aanvulling. Hoewel het soms ontmoedigend kan zijn als je de ingewikkelde recepten ziet met tig onbekende ingrediënten. Gelukkig zijn er veel eenvoudige én heerlijke cocktails die uitkomst bieden. 

BinnensteBuiten deelt hieronder zeven makkelijke recepten.

Roze kersencocktail

Culinair expert Alain Caron van BinnensteBuiten maakt een fantastisch dieproze cocktail met kersenlikeur, cointreau, abrikoos, verse kersen en Italiaanse kruiden. Hij bedacht de cocktail voor Pride, maar natuurlijk is 'ie net zo lekker bij een feestelijke gelegenheid. Benieuwd hoe je deze zelf op tafel zet?

Maak de beste zomerrecepten van Alain Caron

Moscow mule met wodka, gemberbier en limoen

De Moscow mule is dé favoriete zomerse cocktail van onze chef-kok Sharon de Miranda. Lekker koud en heel snel en gemakkelijk gemixt! Wanneer ga jij hem maken?

moscow_mule_-_binnenste buiten

Limoncello spritz

De limoncello spritz brengt meteen een zonnestraal in huis. Ook in de koude dagen. Deze frisse cocktail is een mix van 50 ml limoncello, 100 ml prosecco en 25 ml bruisend water. IJsblokjes erbij, citroentje op de rand van het glas en serveren maar! Leuke doe-tip: maak je limoncello zelf. Weten hoe dat moet?

limoncello spritz cocktail recept

Winterse cocktail met whisky

BinnensteBuiten chef Leon Mazairac maakt een winterse cocktail met whisky, tonic en citroen: de Lynchburg lemonade. Perfect in de winter. Ook serveren?

winterse cocktail recept leon mazairac

Virgin cocktail hazelnoot espresso nutini

Zin in een cocktail zonder alchohol? Dan is deze mocktail van onze chef Ramon Brugman echt iets voor jou! Hij maakt een espresso martini met een vleugje hazelnoot.

v1_virgin_cocktail_-_espresso_nutini_-_binnenstebuiten.jpg

Sgroppino

Sgroppino is een heerlijk frisse Italiaanse cocktail die perfect in een menu past als dessert of welkomstdrankje. Bovendien heb je 'm binnen een paar minuten op tafel staan. Lees hier het recept.

sgroppino dessert kerstmenu

Ananas cocktail

Hoe verras je iemand met een eenvoudige, maar daverende cocktail? Denk maar eens aan deze ananas cocktail. Schort aan, cocktailshaker uit de kast en schudden maar! Maak jij 'm ook?

ananas cocktail recept

Een cocktail bestaat uit minimaal drie verschillende ingrediënten

Download hier je seizoensgebonden viergangendiner

Al vele thuiskoks gingen je voor. Check hieronder welke recepten je vindt in dit menu!

kerstmenu download