Frambozen en bramen zijn écht zomerfruit. Alleen moet je ze snel eten, want ze zijn niet zo lang houdbaar. Toch is er een manier om ze langer goed te houden. Weten welke? Wij delen het antwoord én de lekkerste bramen- en frambozenrecepten van de BinnensteBuiten chefs.
Echt zomerfruit
Wanneer de temperaturen het hoogst zijn, vind je verse frambozen en bramen bij alle supers en fruitkramen. In juli en augustus, dus! Deze tere fruitsoorten bewaar je gekoeld en eet je het beste binnen twee dagen op.
In de fruitsoorten vind je vitamine C, antioxidanten, mineralen en vezels. Goede keuze om te eten, dus. Maar hoe zorg je ervoor dat de fruitsoorten iets langer goed blijven?
Bewaartechniek voor bramen en frambozen
Leg je bramen en frambozen in de koelkast, dan kan er condens op het bakje ontstaan. Door dit vocht ontstaat na een tijdje schimmel, wat ervoor zorgt dat bramen en frambozen bederven.
Dit voorkom je door het fruit op een bordje of bakje met een stuk keukenpapier erin in de koelkast te leggen. Het keukenpapier neemt het vocht op, waardoor schimmels niet zo makkelijk een kans krijgen.
Wat ook belangrijk is, is dat je het fruit pas wast op het moment dat je het gaat eten. Doe je dit al van tevoren? Ook dan hebben schimmels een betere kans om te groeien.
Recepten met bramen en frambozen
Zin gekregen om te koken met de bosvruchten? De BinnensteBuiten chef-koks hebben heerlijke recepten met frambozen en bramen. We hebben ze voor je op een rijtje gezet.