In Carnavalshart zie je dat Carnaval het feest is waar iedereen bij elkaar samenkomt. Bij vele huishoudens kunnen de worstenbroodjes niet ontbreken, maar heb je ook weleens gedacht aan andere snacks? De BinnensteBuiten chefs laten zien welke verrassende vegetarische hapjes niet misstaan op de borrelplank.

Een snack die je niet bij de frietkraam haalt

Bij iedere Brabantse of Limburgse frietkraam kun je wel een bitterbal, broodje bal of frikandel halen. Maar voor degenen die hun feestkater willen stillen met een vegetarisch hapje, zijn deze snacks een heel goed idee! Dikke tip: bereid de snacks van tevoren en vries ze in. Zo kun je ze meteen in de airfryer of het vet gooien op het moment dat je er écht zin in hebt.

Bitterballen van oesterzwam

De bitterbal ken je natuurlijk wel, maar heb je ooit een variant met oesterzwam gemaakt? Nederland is de op één na grootste exporteur van paddenstoelen, dus is het een goede optie als vulling voor je snack. Chef Ramon Brugman en radio-dj Gijs Staverman leggen uit hoe je 'm maakt.

lekkere track bitterballen oesterzwammen

In bierbeslag gefrituurde groenten met remoulade dip

Genoeg bier in huis? Daar kun je ook een gerechtje mee maken! Door bier te mengen met maïsbloem en opgeklopte eiwitten krijg je een ontzettend luchtig en fris beslag. Heerlijk om de groenten die je in huis hebt erdoorheen te halen en te frituren. In de airfyer kan natuurlijk ook.

In bierbeslag gefrituurde groente op een bord

Nasibal met pittige dip

Nasi goreng afgehaald en nu nog een flinke lading over? Dat is top voor deze nasiballen van chef-kok Ramon. Natuurlijk ook te maken met risotto die je over hebt.

nasibal carnaval snack

Kaasloempia's met chilisaus

Veel meer dan kaas en loempiavellen heb je niet nodig voor deze makkelijke snack. Geitenkaas in huis? Prima! Liever met feta? Ook top. De huisgemaakte chilisaus van chef Sharon de Miranda smaakt hier fantastisch bij én is ook nog lang in de koelkast te bewaren.

besparen boodschappen kaasstengels preisoep

Tempura van bloemkool met chipotle saus

Hele grote bloemkolen... zijn waanzinnig geschikt voor deze smakelijke snack tijdens Carnaval! Chef Geneal Harreman maakt deze bloemkool tempurahapjes met een goede kruidenmix en een pittige saus. Een stevige bodem, dus.

tempura bloemkool snack carnaval

Altijd op de hoogte blijven van de nieuwtjes rondom eten koken?

Schrijf in je voor de nieuwsbrief Eerlijker eten. Al duizenden mensen gingen je voor!

Italiaanse recepten Geneal Harreman pasta