College Tour kondigt gasten voor het nieuwe seizoen aan

Zondag 10 september start het nieuwe seizoen van College Tour. De gasten van dit jubileumseizoen zijn bekend; Twan Huys gaat in gesprek met Ali Niknam, Esther Ouwehand Dilan Yeşilgöz-Zegerius en Klaus Mäkelä. Lees meer over de gasten en meld je snel aan voor de opnames.

Ali Niknam

Ali Niknam is de oprichter van Bunq bank. Niknam is een rasondernemer met lef. Bij Bunq verhoogde hij als eerste bank in Nederland fors de spaarrente. Op zijn zevende vluchtte hij met zijn ouders van Iran naar Nederland en als tiener deed hij niets liever dan programmeren en ondernemen. De Nederlandse versie van Apple oprichter Steve Jobs, Ali Niknam bijt het spits af van deze serie van College Tour.

College Tour met Ali Niknam is zondag 10 september om 20.20 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO 2.

College Tour - Ali Niknam

Esther Ouwehand

Onder Ouwehand groeit de Partij voor de Dieren (PvdD) als kool. Haar partij zet de onderwerpen op de kaart waar ook jongeren zich grote zorgen om maken: klimaatverandering, het milieu en dierenwelzijn. Ze voelt zich meer activist dan politicus. Desondanks is Esther Ouwehand een van de langstzittende en meest ervaren parlementariërs van ons land. 

College Tour met Esther Ouwehand is vanaf donderdag 14 september te streamen op NPO Start en op zondag 17 september om 20.20 uur te zien bij op NPO 2.

College Tour - Esther Ouwehand

Dilan Yeşilgöz-Zegerius

Dilan Yesilgöz-Zegerius heeft een komeetachtige politieke carrière. De Amsterdamse gemeenteraad is haar springplank naar Den Haag. Tweede Kamerlid voor de VVD, staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat, demissionair minister van Justitie en Veiligheid en nu wil ze als lijsttrekker van de VVD in de voetsporen te treden van Mark Rutte en hoopt ze de eerste vrouwelijke premier van Nederland worden. Op zevenjarige leeftijd vlucht ze met haar familie van Turkije naar Nederland. 

College Tour met Dilan Yeşilgöz-Zegerius is zondag 24 september om 20.20 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO 2.

College Tour -  Dilan Yeşilgöz-Zegerius

Klaus Mäkelä

Klaus Mäkelä is de Max Verstappen van de klassieke muziek. Het 27-jarige Finse natuurtalent wordt de nieuwe chef-dirigent van het wereldberoemde Concertgebouworkest. De piepjonge maestro wordt beschouwd als een wonderkind. Samen met negentig musici van het Concertgebouworkest is Mäkelä het slotakkoord van deze reeks College Tour. En natuurlijk vertoont hij dan zijn meesterschap ook op het podium.

College Tour met Klaus Mäkelä is zondag 1 oktober om 20.20 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO 2.

College Tour - Klaus Mäkelä

Podcast 15 jaar College Tour

Dit jaar bestaat College Tour vijftien jaar. Presentator en bedenker Twan Huys heeft de afgelopen jaren talloze nationale en internationale bekendheden mogen ontvangen. 'Er is geen programma waar ik meer van heb geleerd dan van College Tour,' vertelt Twan. 

Ter ere van dit jubileum brengen we de vijftien meest spraakmakende, bijzondere of inspirerende afleveringen in podcastvorm. De podcast 15 jaar College Tour is te beluisteren via de verschillende podcastapps.

College Tour

In College Tour interviewen studenten onder leiding van presentator Twan Huys bijzondere gasten die naam hebben gemaakt in hun vakgebied.

College Tour is vanaf zondag 10 september om 20.20 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO 2

Twan Huys in College Tour