De droom van de jeugd beleeft wereldpremière in Cannes

De droom van de jeugd  is dit weekend tijdens het prestigieuze televisiefestival Canneseries in wereldpremière gegaan. De serie, met hoofdrollen voor o.a. Hanna van Vliet, Yannick Jozefzoon, Annet Malherbe, Mark Rietman en Jacob Derwig, was samen met negen andere fictieseries geselecteerd voor de officiële competitie. De droom van de jeugd is woensdag 7 juni wekelijks te zien bij KRO-NCRV op NPO 1 en NPO Start en als volledige serie te streamen via NPO Plus.

Drie generaties, één familiegeheim

De droom van de jeugd gaat over een doodgewoon gezin, waarin een ongewoon groot geheim als vergif door de verschillende generaties heen sijpelt. Vanaf de tumultueuze jaren zestig tot aan het heden is te zien hoe grillig en onvoorspelbaar het leven zich aan de van oorsprong Brabants katholieke familie Wander voltrekt. Iedere generatie kent obstakels en uitdagingen waarvoor gevochten en gestreden wordt, zoals het recht op abortus, geloof, vrouwenemancipatie en racisme. De kijker ziet door de ogen van de karakters historische gebeurtenissen, zoals de studentenrevolutie in Parijs in ’68, de val van de Berlijnse muur en de aanslag op de TwinTowers. Maar bovenal laat De droom van de jeugd zien hoe onlosmakelijk familiebanden zijn.

Droomcast

De familie Wander bestaat uit zes gezinsleden. Vader Kick (Mark Rietman), moeder Rosalie (Annet Malherbe), oudste dochter Carla (Hanna van Vliet en Tamar van den Dop), oudste zoon Max (Ko Zandvliet en Peter Paul Muller), dochter Suus (Laura Bakker en Maria Kraakman) en zoon Frans (Joes Brauers en Gijs Naber). Andere rollen zijn voor o.a. Alidtcha Binazon, Jacob Derwig, Yannick Jozefzoon, Gustav Borreman, Pieter Embrechts, Roeland Fernhout, Nizar El Manouzi, Chris Peters, Sylvia Poorta en Roeland Fernhout.

De cast van De droom van de jeugd
De cast en regisseur van De droom van de jeugd

Makers

Scenario door Marnie Blok, regie in handen van Bram Schouw en Simone van Dusseldorp. Geproduceerd door Topkapi Series, creatief producent Idse Grotenhuis, in coproductie met KRO-NCRV. De serie is mede tot stand gekomen dankzij het NPO fonds en de Netherlands Film Production Incentive.

De droom van de jeugd is vanaf woensdag 7 juni wekelijks bij KRO-NCRV te zien op NPO 1 en NPO Start en als volledige serie te streamen via NPO Plus.

Lees ook