Het KRO-NCRV programma De roze supporters is genomineerd voor een Televizier-Ster Impact! 

De roze supporters

De serie De roze supporters maakt duidelijk dat er in Nederland nog altijd een taboe rust op homoseksualiteit in het voetbal. Niet alleen op het veld, maar ook op de tribune en ver daarbuiten. De serie volgt voetbalsupporters in hun pogingen om homofobie uit de stadions te bannen. Met dit programma wil KRO-NCRV voetballiefhebbers inspireren om geen enkel onderscheid te maken op de tribunes, maar alleen te kijken naar de gemeenschappelijke kleur van je voetbalhart.

De impact van De roze supporters

Na de uitzendingen, ontvingen de roze supportersverenigingen honderden reacties van supporters die willen aanhaken, zowel uit Nederland als daarbuiten. Er kwam een campagne rondom de finale van de Conference League en Feyenoord hees de regenboogvlag bij de Kuip. Lees hier wat er nog meer gebeurde na de uitzending van De roze supporters.

Televizier-ster Impact

Het is voor het eerst dat je tijdens de Gouden Televizier-Ring Verkiezing een stem kunt uitbrengen in de categorie Televizier-Ster Impact. De organisatie schrijft hierover: 'De televisie geldt al decennialang als bron van vermaak en ontspanning. Maar soms gebeurt er echt iets bijzonders. Dan raakt een programma, interview, documentaire of discussie een gevoelige snaar bij het kijkende publiek, zet het een onderwerp op de agenda of ontstaat er een broodnodige discussie die de Nederlandse samenleving vooruithelpt.' De organisatie beloont dat dit jaar met een nieuwe prijs: de Televizier-ster Impact.

Breng je stem uit!

Iedereen kan tot en met woensdag 14 september 2022 zijn stem uitbrengen tijdens de nominatieronde van de Gouden Televizier-verkiezing. De winnaar wordt op donderdag 6 oktober bekendgemaakt tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala. 

Stemmen!

De roze supporters

De serie volgt in vier afleveringen een aantal voetbalsupporters in hun pogingen om homofobie uit de voetbalstadions te bannen.

De roze supporters sjaal