Wie weet er alles van Mikado? En wanneer zingt Maarten het liefst een liedje? Dit zag je vrijdag 19 januari in De slimste mens

Kandidaten 

Annemieke Hoogendijk en cabaretier Tim Hartog nemen wederom plaats in de stoel. Barbecuekoning Jord Althuizen debuteert als nieuwe uitdager in de kennisquiz. 

Barbecue-virus 

Jord Althuizen werd in 2009 gegrepen door het barbecue-virus. ‘Mijn vrouw is Amerikaans, toen we bij haar halfbroer in Colorado op bezoek waren liep ik op een barbecuefestival zoals ik dat nog nooit had ik gezien. Ik proefde daar voor het eerst pulled pork en brisket. Die daar 16 uur op een lage temperatuur in een houtgerookte omgeving bereid waren. Dat was een soort epiphany voor mij’, vertelt de grillmeister.  

Zingen om niet in slaap te vallen 

Elke aflevering beantwoordt Maarten een kijkersvraag. Vandaag gaat het over zijn muzikale talenten: ‘Wanneer heeft u voor het laatst gezongen?’ ‘Ik zing altijd mee op verjaardagen. De jarige voelt zich dan een beetje lullig, dat is altijd wel leuk om te zien. Ik zing zelfs wel eens om niet in slaap te vallen achter het stuur, vertelt het onvolprezen opperhoofd van de jury. 

Annemieke Hoogendijk weet zeven van de acht kousensoorten te raden in de galerij ronde. Ze is met 421 seconden de slimste van de dag. Wie gaat er met haar mee naar de volgende aflevering? 

Vlammend ten onder 

Jord Althuizen bijt het spits af met de vraag ‘Wat weet je van Mikado?’ Hij weet dat het een spelletje is met stokjes die je niet mag bewegen. Althuizen heeft nog 42 seconden over. Nu heeft Tim Hartog genoeg aan drie goede antwoorden om hem weg te spelen. ‘Als het brandalarm straks afgaat weet je hoe het komt, ik ga vlammend ten onder’, lacht de barbecuekoning. Wat weet hij van Marken? Jord Althuizen moet de vraag aan zich voorbij laten gaan. Hartog weet dat het in Noord-Holland ligt en vrij toeristisch is. Met dit laatste goede antwoord speelt hij de Jord Althuizen uit het spel. Maandag gaat de finaleweek van start! In de aflevering van maandag, de eerste dag van de finaleweek, strijden Annemieke Hoogendijk, Tim Hartog en Gotu Jim tegen elkaar.

Wil je niets missen van jouw favoriete kennisquiz?

Schrijf je dan in voor De slimste mens nieuwsbrief!

Philip Freriks en Maarten van Rossem in De slimste mens