Met de vierde aflevering van De slimste mens zit de eerste week van de welbekende kennisquiz er alweer bijna op. Nóg meer zelfgemaakte lekkernijen en wederom een zenuwslopende strijd: dit zag je donderdag 3 augustus in de últieme kennisquiz!

Kandidaten 

Patissier Hidde de Brabander en journalist Tom Kleijn gaan opnieuw de strijd aan om de felbegeerde titel de slimste. Musicalacteur Nandi van Beurden neemt voor het eerst plaats in de stoel als nieuwe uitdager. Hidde speelt het wel erg tactisch: met zijn zelfgemaakte kaaskoekjes probeert hij de jury en zijn medekandidaten nogmaals de mond te snoeren. 

En de slimste van de dag is… 

Na de eerste ronde loopt Nandi gelijk aan kop, terwijl Hidde en Tom steeds dichterbij komen. Na een korte terugval van de musicalacteur, lijkt het erom te spannen. Toch weet Nandi zichzelf in de allesbepalende ronde Het collectief geheugen te bekronen tot de slimste van de dag, waarmee ze haar concurrenten de gevreesde finale instuurt. 

De finale 

Met een kleine achterstand gaat Tom de strijd aan met de welbekende patissier. Het is een zenuwslopende finale: met een verschil van drie seconden weet Hidde zijn medekandidaat er op het nippertje met slechts twee goede antwoorden uit te knikkeren.  

De slimste mens, iedere werkdag om 20.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.   

Lees ook: