Donnie en Gaby strijken neer op de Amsterdamse camping om een gezonde zoete aardappel te poffen. De perfecte maaltijd voor fit girl Gaby en haar familie. Kook je mee?
"Doe mij maar een cracker met kipfilet na het uitgaan."
Vullend, romig en lekker goedkoop
Voor een patatje hoef je Gaby niet te bellen. Zij eet graag gezond – zelfs na het uitgaan! Als voormaling Camping life presentatrice heeft Gaby ervaring met het campingkoken, maar het liefst kijkt ze toe met een wijntje. Dat komt goed uit, want met weinig moeite maak je de gepofte zoete aardappels met een romige vulling. En dat voor maar €1,98 per persoon.
Ingrediënten
-
1 rode ui
-
500gr magere kwark
-
1kg zoete aardappel
-
2 puntpaprika’s
-
400gr kidneybonen (1 blikje)
-
340gr mais (1 blikje)
-
Peper
-
Zout
-
Olie
Aan de slag!
-
Verwarm de oven of airfryer op 200 graden. Of maak de barbecue aan, net zoals Donnie.
-
Was de zoete aardappel, prik er met een vork gaatjes in en wikkel het in aluminiumfolie.
-
Leg de zoete aardappel voor +/- 30 minuten in de oven, airfryer of op de barbecue.
-
Door een vork in de aardappel te steken, voel je of het gaar is. Kom je er makkelijk doorheen en is de aardappel zacht? Dan is hij klaar.
-
Snij een ui en puntpaprika in ringen. Lek de kidneybonen en de mais uit.
-
Snij de zoete aardappel aan de bovenkant in en doe daar een paar eetlepels magere kwark in.
-
Top het af met de ui, puntpaprika, kidneybonen, mais, zout en peper en de zoete aardappel is klaar om te eten!
Donnies tips:
- Je kunt ook een gewone aardappel poffen, maar in een zoete aardappel zitten een hoop voedingsstoffen.
- Als je de schil van de zoete aardappel schoonmaakt, kun je die gewoon meebakken en opeten.
- Maak ook eens een versie met crème fraîche en bijvoorbeeld bieslook.