De Jelies kijken met regelmaat terug op het afgelopen jaar. “Dagelijks zitten we aan tafel en benoemen we wat we hebben meegemaakt”, vertelt Janneke. “En dan met name hoe de kinderen alles hebben ervaren. De Televizier komt regelmatig voorbij. Dat was zo’n bijzondere ervaring. Het is geweldig om daar te staan en al die hectiek mee te maken.”  

Johan omschrijft het Televizier-avontuur als: “Dé shit!” Janneke vult hem aan: “Ja, Johan heeft daar echt de toerist uitgehangen.” Johan vertelt: “Ik heb daar echt met iedereen gesproken en ben met veel mensen op de foto gegaan. We hebben lekker gegeten en gedronken. Het was een spektakel van A tot Z!” De familie is razend enthousiast. “Dat wij dat vleugje beroemdheid hebben mogen meemaken... Ons gezin heeft daar echt van genoten.” 

De tekst gaat verder onder de foto.

Jelies

We zijn dankbaar voor veel kleine dingen die het leven leuk maken

De familie is heel dankbaar voor het Televizier-avontuur, maar ook voor de rest van 2021. “We zijn dankbaar voor de kleine Johni erbij”, aldus Johan, die de geboorte van Johni omschrijft als de grootste verandering van het afgelopen jaar. “Maar we zijn ook dankbaar dat we in deze tijd gezond mogen zijn. Eigenlijk zijn we dankbaar voor veel kleine dingen die het leven leuk maken." Hij vertelt wat deze ‘kleine dingen’ zijn. “Als er bijvoorbeeld een vriendje over de vloer komt. Dat vinden wij hartstikke leuk. Maar ook het opgroeien van alle kinderen en zien dat ze meer communiceren met elkaar.” 

2021 was een wijze les 

Wat de familie heeft geleerd van 2021? “Het is een roerige tijd en veel mensen zijn het niet met elkaar eens. Wij hebben aan onze kinderen meegegeven dat je in deze periode niet altijd je mening hoeft te geven”, zegt Johan. Ondanks de pandemie geven de Jelies aan nog veel mooie dingen te hebben. “Er is zoveel wat we nog wél hebben. Dat willen we de kinderen ook echt leren: blijf vooruitkijken!” Janneke vult hem aan: “We roeien met de riemen die we hebben. We hebben elkaar. Daar zijn we ons heel bewust van. Anderen zitten misschien wel alleen. Dat is toch verschrikkelijk." 

Johan hoopt dat 2022 het jaar wordt, waarin we elkaar weer extra aandacht kunnen geven. “Weer bij elkaar kunnen- en mogen zijn. We zijn allemaal stuk voor stuk klaar met de pandemie. Onze grote wens is weer te mogen knuffelen.”  

Tips voor gezinnen in coronatijd 

Of de familie nog een tip heeft om met het gezin de coronatijd door te komen? “Lekker met je kinderen knutselen. Genieten van het moment: eten, samenzijn, films kijken. Dan ervaar je echt rust.”