Vanaf donderdag 24 november begint Lekkere track, de nieuwe Gijs 2.4 webserie van radio-dj Gijs Staverman en BinnensteBuiten chef-kok Ramon Brugman. Iedere week bedenkt Gijs een tof nummer waar Ramon een heerlijk gerecht bij kookt. Hoe is deze samenwerking tot stand gekomen? Wij spreken de KRO-NCRV presentatoren om er meer over te weten.

Waar komt jullie liefde voor eten vandaan? 

Gijs: ‘Toen ik een jaar of tien was, wilde ik nooit eten. Maar vanaf m’n twaalfde kreeg ik smaak en begon ik dingen te proeven. Mijn moeder heeft me de basis geleerd: pannenkoeken, eitjes, dat soort dingen. Maar sinds ik mijn vriendin ken, weet ik mijn eten pas echt goed te kruiden! Nu vind ik bijna alles lekker, en houd ik ervan om in het buitenland juist iets te bestellen dat ik niet ken.’ 

Ramon: ‘Het zit er al van jongs af aan in. Ik heb altijd al alles willen maken. En ik vind het nog steeds het allerleukste om te doen. Ik heb gevonden wat ik iedereen gun om te vinden.’ 

lekkere track gijs staverman ramon brugman patat mayo
lekkere track oliebollen

Welke rol speelt muziek in jullie leven? 

Ramon: ‘Net zo’n grote rol als eten. Het luisteren naar muziek en concerten bezoeken vind ik het allermooiste om te doen. Het is net als eten, ik kan me er helemaal in verliezen. Als ik een nummer mooi vind, kan ik dat gerust 85 keer op repeat zetten.’ 

Gijs: ‘Muziek is als voedsel voor mij. Ik kan me dus niet voorstellen dat je een dag zonder muziek beleeft. En de combinatie met eten werkt supergoed.’ 

Ramon, hoe heb je Gijs leren kennen? 

Ramon: ‘Het Voedingscentrum had mij gevraagd voor een campagne, om mensen meer groente te laten eten bij de lunch. Ik had tien soorten sandwiches gemaakt met extra veel groente, en deze mocht ik bij het radioprogramma van Gijs presenteren. Dat heb ik in die maand vier keer gedaan. Toen ik bij de studio was, zei Gijs meteen: dit vind ik tof, kunnen we dat niet vaker doen? En nu komen we nooit meer van elkaar af.’ 

Gijs: ‘En we werken natuurlijk allebei bij KRO-NCRV, dus daar ligt de link. We hadden meteen een klik, en daarna werd Ramon een vaste gast in de show.’ 

'Muziek is als voedsel voor mij.'

Gijs Staverman

Hoe hebben jullie bedacht om van Lekkere track een Instagram-serie te maken? 

Gijs: ‘Toen Ramon in mijn radioshow kwam, was dat eigenlijk het begin van Lekkere track, maar dan zonder beeld.’ 

Ramon: ‘Het is één van de allerleukste baantjes die ik ooit heb gehad. Want je kunt je voorbereiden wat je wilt, maar als Gijs iets anders vraagt, moet je daar gewoon in meegaan. En Gijs had al heel lang het idee om meer met het format te doen. Op een gegeven moment maakten we twee pilotafleveringen van Lekkere track, en toen hadden we het te pakken.' 

Bij welk nummer denken jullie meteen aan eten? 

Gijs: ‘Ik denk bij heel veel nummers aan eten, maar dat is beroepsdeformatie. Het eerste waar ik nu aan denk is Candy van Robbie Williams en Cake by the ocean van DNCE.’ 

Ramon: ‘Op mijn Instagram-account zit er onder iedere story een liedje. Ik vind het een sport om bij alles een bijpassend nummer te pakken. Ik post heel veel over eten, en ik denk altijd meteen aan een nummer. Ik moet er ook nog eens erg om lachen.’ 

Welke aflevering kijken jullie het meest naar uit? 

Ramon: ‘We trappen af met een aflevering over Black Fry-day: in plaats van dingen kopen, gaan wij juist de keuken in met elkaar. Het nummer wat Gijs erbij heeft gekozen is aanstekelijk, en ik vind alle afleveringen ook heel gezellig.’ 

Gijs: ‘Het oliebollen bakken, want dat heb ik nog nooit gedaan. Ik ben heel benieuwd hoe Ramon dat voor elkaar krijgt. Dat beslag valt toch altijd uit elkaar? Hij moet me dat maar eens goed uitleggen. En misschien drinken we er wel een klein glaasje champagne bij.' 

Waarom zou men naar Lekkere track moeten kijken? 

Gijs: ‘Je wordt er heel vrolijk van, je krijgt er veel trek van en je leert heel goed wat de combinatie tussen muziek en eten is. En je kunt alles zelf maken, want het recept zit er ook bij.’ 

Ramon: ‘Om meerdere redenen. A: je wordt verrast met een makkelijk gerechtje, en B: ik geef je inspiratie om iets te eten wat je echt nog nooit op hebt. Zeker in het weekend kun je losgaan met een product. En vergeet dan niet keihard dat nummer te draaien als je het maakt of eet!’ 

Iedere week een nieuwe aflevering

Lekkere track van Gijs 2.4 is iedere donderdag te zien via de Instagram-kanalen van Gijs Staverman en Ramon Brugman. Bekijk de pagina van Lekkere track om op de hoogte te blijven van alle nieuwe Reels en recepten.

Lees meer over Lekkere track

Bekijk alle video's, lees de recepten en krijg meer info over de nummers die worden gebruikt!

ramon brugman gijs staverman lekkere track gijs 2.4

Meer weten over eten?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief Eerlijker eten van KRO-NCRV.

yvon jaspers ramon brugman onze boerderij: en nu zelf pompoen pizza