Voor wie heb jij een kerstgedachte en wie wil jij in het licht zetten? Dit vraagt Joris Linssen aan mensen die een foto van een bijzonder persoon in de boom hangen en hun ontroerende verhalen vertellen. Aan het eind van het programma wordt de kerstboom feestelijk in het licht gezet. 

Waar gaat Joris’ kerstboom over? 

Het programma is gebaseerd op een concept waarbij mensen in de kerstboom een kerstbal hangen met een persoonlijke boodschap voor een dierbare die ze missen tijdens de kerstperiode. 

Deze kerstballen vormen samen de kerstboom van Joris. Het programma biedt warmte en brengt mensen samen. Persoonlijke verhalen en de menselijke verbondenheid staat bij Joris’ kerstboom centraal. Wanneer de kerstboom vol hangt, worden de lichtjes van de boom aangezet. 

Wie presenteert Joris’ kerstboom? 

De titel verklapt het al: Joris Linssen presenteert Joris’ kerstboom. De serie is bedacht door Joris Linssen zelf. Je kunt Joris Linssen kennen van meerdere programma’s van KRO-NCRV.

Hij presenteert het ontroerende programma Hello Goodbye, in dit programma spreekt hij mensen op Schiphol die afscheid nemen van hun dierbare of weer met hen herenigd worden. Ook presenteert Joris de serie Out of Office. Hier gaan vijf mensen met burn- out klachten werken op een zorgboerderij.

Wat waren de meest spraakmakende momenten van Joris’ kerstboom?

Het programma emotioneert de kijker elke keer opnieuw met ontroerende verhalen. 

Het indrukwekkend verhaal van Marianne wist de kijker diep te raken. Marianne verloor haar dochter en schoonzoon nadat zij omkwamen in een vliegtuigongeluk op de terugweg van hun huwelijksreis. 

In een andere aflevering spreekt Joris Linssen Ajax- supporter Martin. Zijn nieren functioneren niet meer, maar zijn goede vriend en Feyenoorder André doneert zijn nier aan Martin. 

Sinds wanneer is Joris’ kerstboom op TV? 

Vanaf 2010 is het emotionele programma van Joris’ kerstboom op de buis. Inmiddels kent het programma veertien seizoenen vol met verhalen over hoop en liefde.

Waar staat Joris’ kerstboom dit jaar? 

In elke aflevering staat de kerstboom van Joris in verschillende steden. Zo heeft de boom onder andere in Den Haag, Den Bosch en Dokkum gestaan. 

Wanneer is Joris’ kerstboom op TV? 

Joris’ kerstboom wordt uitgezonden rond de kerstperiode. Het laatste seizoen van het programma was in december 2023. Seizoen 7 tot en met seizoen 14 is terug te kijken via NPO Start.

Op de hoogte blijven van nieuwe programma's?

Meld je aan voor de KRO-NCRV nieuwsbrief!

Joris Linssen in gesprek