Janny van der Heijden van Heel Holland Bakt en Ersin Kiris bakken in Keuringsdienst van waarde een overheerlijke kwarktaart. Wij delen Janny's kwarktaart recept zodat jij dit zoete hoogstandje ook binnen no time op tafel kan toveren.
Ingrediënten
- 675 gram kwark
- 75 gram bloem
- 1 opgehoopte theelepel bakpoeder
- 175 gram suiker
- 100 gram boter op kamertemperatuur
- 4 eieren
- 1 vanillestokje uitgeschraapt
- De rasp van 1 limoen
Benodigdheden:
- Springvorm van 22-23 cm
Methode:
- Verwarm de oven voor op 180° C.
- Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en vet de vorm verder in.
- Meng de bloem en het bakpoeder.
- Doe de zachte boter en suiker in een grote beslagkom en meng met een mixer tot alles goed gemengd is en mix dan nogmaals 5 minuten op de hoogste stand. Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Voeg pas een volgend ei toe wanneer het vorige volledig is opgenomen.
- Meng de kwark, vanillemerg en limoenrasp door het beslag in de kom.
- Spatel er als laatste de bloem met bakpoeder door.
- Laat het kwarkbeslag in de vorm glijden en zet voor ongeveer 1 uur in de oven.
- Controleer of de kwarktaart gaar is door er met een satéprikker in te steken.
- Neem uit de oven en laat enigszins uitdampen. Wees niet ongerust als de taart enigszins inzakt in het midden. Dat hoort.
- Erg lekker als je de kwarktaart garneert met bijvoorbeeld frambozen of blauwe bessen.