Eten blijft over door de gehele keten heen: bij de boer, leveranciers, in supermarkten en bij de consument. Hartstikke zonde, natuurlijk. Bij verschillende KRO-NCRV programma’s wordt er onderzoek gedaan naar manieren om minder voedsel weg te gooien. Leerzaam, handig en inspirerend! Lees mee voor onze kijk- en leestips. 

Klaas kan alles: eten dat over is bezorgen bij hulpbehoevenden

Hoe bestrijd je in één klap voedselverspilling en armoede? Klaas van Kruistum gaat in Canada aan de slag als heuse food runner en bezorgt voedsel dat overblijft bij leveranciers en bedrijven bij hulpbehoevenden in Klaas kan alles. Hoe dat in zijn werk gaat? 

voedsel verspillen klaas kan alles food runner

Onze boerderij: en nu zelf – Van gewas tot gerecht

In deze YouTube-serie laten Ramon Brugman en Yvon Jaspers je zien hoe je van kop tot kont kookt met verschillende soorten seizoensgroente. Bij de pompoen krijgen de pitten een bestemming, het vruchtvlees en zélfs de schil in drie verschillende recepten. En wat dacht je van andijvie op verschillende manieren? 

yvon jaspers ramon brugman onze boerderij: en nu zelf pompoen pizza

BinnensteBuiten: koken met wat je al in huis hebt

Je kent het wel: aan het einde van de week ligt de koelkast vol met half overgebleven groenten. Hier heb je misschien geen specifiek recept bij bedacht. Maar hoe zorg je ervoor dat je al deze groenten toch op je bord serveert? Met deze ideeën van BinnensteBuiten chefs maak jij jouw extra eten makkelijk op. 

Alain en paddenstoel. Foto: Sheena Schouwink

Keuringsdienst van waarde: tips van chefkoks voor rijst koken

Als je even niet oplet bij het koken van je rijst, is het al gauw te gaar. Met de tips van chef-koks Mas van Putten en Carl Lemette leer je de basiskennis voor het koken én een erg lekkere variatie op de standaard witte rijst! 

keuringsdienst van waarde pandan pandanrijst

Meer weten over eten?

Word lid van de nieuwsbrief Eerlijker eten. Wij helpen jou met het maken van bewuste keuzes. Van de herkomst van voedsel en jouw keuzes in de supermarkt tot aan de maaltijd die je uiteindelijk op tafel zet.

Schrijf je in!

Kom meer te weten over eten.

ramon brugman gijs staverman lekkere track gijs 2.4