Wat kook je als het zo warm is? Het liefst eet je iets snels, verkoelends en niet te zwaar. Koolrabi's zijn van mei tot en met oktober van Hollandse grond beschikbaar. Maar kun je koolrabi wel rauw eten?

Vergeet de koolrabi vooral niet

De koolrabi is hartstikke lekker om rauw te eten! Haal wel het schilletje ervan af; deze kan nogal taai zijn. Koolrabi wordt misschien niet meer heel veel gebruikt in Nederlandse keukens, maar het is een heerlijke aanvulling in een gerecht. Er zit een flinke bite in en het smaakt een beetje naar radijs. Ook het loof kun je eten.

En goed nieuws: deze groente is het hele jaar door een verantwoorde keuze door zijn lage milieu-impact. Haal 'm dus vooral weer eens in huis en experimenteer ermee.

Zo bereid je 'm rauw

De koolrabi is geschikt voor een hele hoop bereidingen. Maar eet je 'm rauw, denk dan eens aan de volgende bereidingstechnieken.

- In lange linten: Schaaf met een dunschiller de koolrabi in de lengte in lange plakken. Hierdoor blijft de groente knapperig, en bijt je er gemakkelijk doorheen.

- In zuur: Snijd de koolrabi in kleine blokjes en pak een gesteriliseerde glazen pot. Doe er een mengsel in van azijn, suiker en zout en leg hier de koolrabiblokjes in. Heerlijk in een salade.

- Julienne: Schaaf met een julienneschiller de koolrabi of snijd 'm in kleine luciferstaafjes. Op deze manier is 'ie hartstikke lekker door een coleslaw.

Wil je meer inspiratie voor gerechten met koolrabi? Bekijk dan de recepten van BinnensteBuiten.

Eet jij weleens koolrabi?
  1. Ja, heel vaak 25% (2 votes)
  2. Ja, af en toe 38% (3 votes)
  3. Nee, nooit 38% (3 votes)

Deze groenten en fruit kweek je op jouw balkon

Heb je een balkon of tuin op het noorden? Dat is de perfecte spot om een koolrabi te verbouwen. Benieuwd welke groente je nog meer kunt verbouwen? Door Onze boerderij kom je erachter.

tomaten aan plant

Meer weten over vergeten groenten?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief Eerlijker eten. Al ruim 19.000 mensen gingen je voor!

onze boerderij in europa moestuin yvon jaspers