Wij worden uitgedaagd anders te kijken naar de manier waarop wij met ons voedsel en de voedselproductie omgaan. Met deze insteek neemt Yvon Jaspers ons mee op haar eigen erf in de derde exclusieve aflevering van Op 't land, de online serie van Onze boerderij: en nu zelf. Hoe gaat het met haar oogst? En welke toekomstlessen kunnen we trekken uit het groeiproces?  

Onze boerderij Op 't land #3
8 min 27 s
Deze video op je eigen site plaatsen

Yvon Jaspers neemt je mee op haar erf voor de online serie Op 't land van Onze boerderij: en nu zelf. Aflevering 1.

Tijd om te oogsten!  

Het is eindelijk zover: Yvon plukt de vruchten van al haar harde werk. Ze trotseert eerst de vele brandnetels die zich tussen de gewassen hebben genesteld, maar bereikt al snel haar grote oogst. Hiertoe behoren courgettes, sperziebonen, bieten en knoflook. ‘Er wordt enorm geoogst! Ik eet al een maand lang iedere dag van het land.’  

'Ik eet al een maand lang iedere dag van het land.'

Yvon Jaspers

We zijn nog lang niet klaar  

‘Dacht je dat het klaar was? Nee, we zijn nog lang niet zo ver.’ Zo moet Yvon nog wachten op het graan, waar ze brood van gaat bakken. En ook de pompoenen laten nog even op zich wachten. ‘Er is nog genoeg te doen.’

Wanneer moet je sproeien? 

Benieuwd hoe het oogsten Yvon vergaat? En waarom Yvon ‘s avonds sproeit en niet overdag? Bekijk dan aflevering 3 van Op ’t land hierboven, waarin je ziet hoe het met de gewassen gaat na de moeizame start.  

Het nieuwe seizoen Onze boerderij: en nu zelf  

Nieuwsgierig naar Yvon Jaspers haar eigen bioboerderij? Kijk dan naar Onze boerderij: en nu zelf, iedere zaterdag om 19:05 uur bij KRO-NCRV op NPO1.  

Meer weten over eten?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief Eerlijker eten.

gewas yvon jaspers ramon brugman onze boerderij: en nu zelf