Wij worden uitgedaagd anders te kijken naar de manier waarop wij met ons voedsel en de voedselproductie omgaan. Met deze insteek neemt Yvon Jaspers ons mee op haar eigen erf in de tweede exclusieve aflevering van Op 't land, de online serie van Onze boerderij: en nu zelf. Hoe gaat het met haar gewassen? En welke toekomstlessen kunnen we trekken uit het groeiproces? 

Onze boerderij Op 't land #2 Yvon Jaspers
7 min 34 s
Deze video op je eigen site plaatsen

Yvon Jaspers neemt je mee op haar erf voor de online serie Op 't land van Onze boerderij: en nu zelf. Aflevering 1.

Stinkende kuikens 

De eierdoosjes staan al klaar terwijl Yvon geduldig wacht op haar ‘veertig vriendinnen’ die binnenkort eieren gaan leggen. Niet alle kippen staan al in de ren. ‘Ik heb nog steeds tien stinkende kuikens thuis, bij mijn keukenraam.’ Geduld is een schone zaak op een bioboerderij. ‘Ik ben dag en nacht met dit landje bezig, om alles te laten groeien en de dieren in leven te houden.’ 

‘’Hoe langer je dit doet, hoe meer je je realiseert dat ons eten alleen te maken heeft met grond en water.’’

Yvon Jaspers

Terug naar de basis 

Yvon beseft dat een gezonde bodem de sleutel is voor het groeien van haar biologische gewassen. ‘Hoe langer je dit doet, hoe meer je je realiseert dat ons eten alleen te maken heeft met grond en water. Dát is alles wat je nodig hebt. Goede grond en schoon water.’

Aflevering 1 van Op 't land

Oplossing voor een groot probleem

Yvon vraagt boerin Bertie om hulp voor een groot probleem op het land. Berties oplossing vraagt om een drastische maatregel: ‘Wat wil je nou? Een gezellige boerderij, of een goede oogst?’ Bekijk aflevering 2 van Op ’t land hierboven om haar verassende maar effectieve oplossing te zien.

Het nieuwe seizoen Onze boerderij: en nu zelf  

Ben je benieuwd naar hoe het Yvon Jaspers vergaat op haar eigen bioboerderij? Kijk dan naar Onze boerderij: en nu zelf, iedere zaterdag om 19:05 uur bij KRO-NCRV op NPO1.

Bekijk aflevering 4 van Onze boerderij: en nu zelf

Boer Bastiaan komt Yvon helpen met het poten van aardappels. Thuis plant hij tientallen hectares machinaal, maar Bastiaan laat zien dat hij het handwerk nog niet verleerd is.

Bastiaan Yvon

Meer Onze boerderij: en nu zelf

Meer weten over eten?

Schrijf je in voor de Eerlijker eten nieuwsbrief. Daar helpen we je met het maken van bewuste keuzes door de gehele voedselsector heen. 

De nieuwsbrief Eerlijker eten

Lees alles over de herkomst van jouw eten, vind duurzame inspiratie en ontdek verrassende recepten.

ramon brugman yvon jaspers van gewas tot gerecht