Nederland telt zo’n 2 miljoen mensen met een lichamelijke- of verstandelijke beperking. In het VN-verdrag Handicap heeft Nederland zich gecommitteerd aan het toegankelijk maken van de samenleving voor gehandicapten. Er blijkt nog veel werk aan de winkel. Lees hier hoe jij jouw steentje kan bijdragen.  

Ervaringsverhalen 

Ons land blijkt nog niet heel succesvol met het toegankelijk maken van de samenleving voor mensen met een lichamelijke- of verstandelijke beperking. Daarom is Pointer voor een nieuw onderzoek op zoek naar ervaringsverhalen. Is het moeilijk voor jou om mee te doen met de rest van de samenleving? Waar loop jij tegenaan? We horen graag jouw verhaal! Lees meer over het onderzoek van Pointer én deel jouw ervaring. 

Deel jouw ervaring!

Ik ben doof en trots op mijn identiteit!

Inclusiviteit is van groot belang binnen KRO-NCRV. Daarom gaat onder andere binnenkort gaat het eerste tv-jeugdprogramma van start met dove en slechthorende kandidaten: Hands Up. In Hands Up voeren zij opdrachten uit waarbij ze alleen mogen praten in gebarentaal. Wie zitten op dezelfde golflengte? Welke BN’er heeft een ‘gebarenknobbel’? Redacteur Boaz werkt mee aan het programma Hands Up. In een interview met KRO-NCRV vertelt hij over het programma en de positie van doven en slechthorenden in de samenleving. 

Hands Up is te bekijken vanaf zaterdag 13 november bij KRO-NCRV op NPO Zapp, om 18.35 uur.

Lees hier het interview

Tips om bij te dragen aan diversiteit op het kantoor 

Je kan zelf ook veel doen om een positieve bijdrage te leveren aan inclusiviteit. Het is namelijk onwijs van belang om ieders unieke talent te waarderen en benutten. Bied een rolmodel, maak uitsluiting zichtbaar en kijk naar elkaar om. Wil jij meer toelichting op de tips?  

Bekijk hier alle tips!