In podcast Sanders wandeling gaat Sander de Kramer op pad met bekende en minder bekende Nederlanders. Onderweg delen ze met elkaar de, soms ingrijpende, gebeurtenissen in hun leven. Met Sanders wandeling wil KRO-NCRV mensen inspireren om na te denken over hoe je invulling geeft aan je bestaan en wat voor invloed de wereld om je heen daarop heeft. 

Ons land heeft talloze mogelijkheden om als pelgrim op pad te gaan. Even tussendoor of voor enkele dagen en via uitgestippelde routes met een doel. Met welk doel zijn mensen onderweg en wat is van invloed op hun levenspad? 

Om een antwoord te vinden op die vragen, wandelt Sander in de eerste podcastserie ‘Ons Kloosterpad’ langs kloosters in Brabant. Hij maakt kennis met het rijke religieuze erfgoed en de verstillende natuur onderweg. Hij ontmoet onder anderen Lenny Kuhr, Shirma Rouse, broeder Thomas Quartier en 'kloosterpad-ontwikkelaar' Jasper van Deurzen. De inspirerende omgeving raakt de wandelaars in de ziel en maakt hen én de luisteraars tot pelgrim voor één dag.

Luister hier de eerste aflevering van Sanders wandeling

Sanders wandeling, een podcast van KRO-NCRV en NPO Radio 5, is vanaf 19 juni wekelijks te beluisteren via de bekende podcastkanalen en de NPO Radio 5-website.

Meer inspiratie?

Pak een moment rust, want die kunnen schaars zijn. Laat je inspireren door mooie verhalen.