In het twintigdelige familiedrama Swanenburg draait het om de rijke familie Praal. De familie heeft weinig tegenwind gekend in het leven. Zoals in elke familie spelen de gebruikelijke ups-and-downs, maar dat staat hun onvoorwaardelijke liefde en loyaliteit voor elkaar nooit in de weg. Tot blijkt dat er een gevaarlijk spel gespeeld wordt. Hoe ver ga je voor je familie als blijkt dat je familie je verraadt? Swanenburg is te zien vanaf maandag 19 juli om 21.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.

Wanneer pater familias Jack Praal (Aus Greidanus sr.) wordt geconfronteerd met zijn grootste angst en zijn jongste zoon Dirk (Jan-Paul Buijs) in verband wordt gebracht met de dood van een vrouw, wordt de familie Praal meegezogen in een web van intriges en verraad. 

Vijf weken lang volgen we de gezinsleden die er alles aan doen om de eigen belangen opzij te zetten en om de boel te redden. Maar niet iedereen speelt het spel volgens dezelfde regels, waardoor de teloorgang van de eens zo hechte familie Praal niet meer te stoppen lijkt.

De familie Praal 

De familie Praal bestaat uit vader Jack Praal (Aus Greidanus sr.), moeder Caroline Praal (Tine Joustra), oudste zoon Benno Praal (Frederik Brom), dochter Iris Praal (Sanne Langelaar), zoon Dirk Praal (Jan-Paul Buijs) en jongste dochter Eva Praal (Ella-June Henrard). Andere vaste rollen worden gespeeld door Yfke Wegman, Werner Kolf, Joren Seldeslachts en Ilias Addab. 

De regie van Swanenburg is in handen van Thomas Korthals Altes, Aniëlle Webster en Hans Somers. Verhaal en eindredactie door Simone van den Ende en Dorien Goertzen. Swanenburg wordt geproduceerd door Marlies van Amerongen van Stepping Stone Producties (De slet van 6 VWO, Oorlog-stories, Het Dorp) en Hanneke Niens van KeyFilm (Soof reeks, Ventoux, Beyond Sleep) in coproductie met KRO-NCRV.

Swanenburg, vanaf maandag 19 juli van maandag tot en met donderdag rond 21.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1