Na vijf seizoenen Talkshow M, heeft Margriet van der Linden in goed overleg met KRO-NCRV besloten dat er geen vervolg komt van de talkshow in het najaar van 2022. Dat heeft Margriet van der Linden zojuist bekend gemaakt. Vrijdagavond 18 maart is haar laatste uitzending om 19.00 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO 1.

“Na vijf seizoenen van Talkshow M heb ik besloten geen volgend seizoen meer voor te bereiden. Het was geen lichte beslissing want al die tijd hebben we met enorm veel plezier, betrokkenheid en hard werken een mooie, inhoudelijke talkshow gemaakt. Vijf seizoenen lang heb ik spraakmakende tafelgasten mogen ontvangen en zijn uiteenlopende onderwerpen aan bod gekomen waarmee we echt impact hebben gemaakt en bij hebben kunnen dragen aan het maatschappelijke en actuele debat. Voor mij persoonlijk is dit een geschikt moment om samen met KRO-NCRV en NPO verder te kijken naar een ander format passend bij de wensen van de kijker en bij mij persoonlijk. Daar kijk ik enorm naar uit. De eerste ideeën zijn er en zodra deze concreet worden zal ik daar meer over bekend maken. Voor nu wil ik de NPO, KRO-NCRV, producent Human Factor, het team en bovenal de kijkers bedanken voor deze vijf bijzondere seizoenen. Tot ziens, dit was M.”, aldus KRO-NCRV-presentatrice Margriet van der Linden.

Tot ziens, dit was M.

Sandra Hilster, Mediadirecteur KRO-NCRV: “We hebben vijf opvallende seizoenen met Margriet gemaakt, waarin zij als bevlogen talkshowhost onderwerpen aan bod liet komen die in andere talkshow onderbelicht bleven. Margriet zoekt in haar talkshow meer naar wat ons bindt dan wat ons uit elkaar drijft, wat in deze tijden van polarisatie belangrijk blijft om te doen. Haar diverse gastenbeleid met nieuwe ‘stemmen’ werd gewaardeerd door haar kijkerspubliek. We willen Margriet bedanken voor de vele maatschappelijke onderwerpen die zij niet onbesproken liet. We kijken de komende periode naar nieuwe mogelijkheden om onze samenwerking voort te zetten.”

Talkshow M, vrijdagavond 18 maart om 19.00 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.