In Voor steek jij een kaarsje op? trekt Anita Witzier het land door en praat met nabestaanden over hun verlies. We horen het verhaal van een jong gezin, die op tweede kerstdag in een klap uit het leven wordt gerukt als ze worden aangereden door een roekeloze chauffeur. 

Jong gezin

Het jonge gezin van Junior (36), Dende (35) en Lala (7) wordt op tweede kerstdag in een klap uit het leven gerukt als ze worden aangereden door een roekeloze chauffeur. Junior werkt als loodgieter en Dende in de horeca en de zorg. Ze werken hard om hun droom te verwezenlijken: het bouwen van een huis op Curaçao waar ze met hun families kunnen samenleven. Beide families blijven verslagen achter; ze zijn nooit meer compleet.

Broodpater

Gerrit fietst jarenlang elke nacht met tassen vol met brood langs arme gezinnen. Daarom staat hij in Tilburg en omgeving bekend als de broodpater. Zijn leven lang zet hij zich in voor mensen die hulp nodig hebben. ‘Ik ben geen hulpverlener, ik help’, zegt hij daar zelf over. Ook na zijn overlijden gaat zijn werk door: in het ‘Poels hofje’ kunnen mensen terecht voor een maaltijd. Weduwe Angelique en dochter Nienke zijn trots dat hij blijft bestaan in de harten van heel veel mensen.

Het verhaal van Tom

Tom staat bekend als een lieve, behulpzame jongen die gek is op auto’s en vrachtwagens. Hij verheugt zich op zijn vijftiende verjaardag, want dan kan hij een bijbaantje starten bij het transportbedrijf waar zijn vader werkt. Zover komt het niet; op weg naar school wordt hij aangereden. De artsen kunnen niets meer voor hem doen. De ouders besluiten om zijn organen te doneren want zo blijft hij anderen helpen.

Allerzielen 

De week van Allerzielen staat bij KRO-NCRV in het teken van liefde voor de mensen die we missen. Er is ook een eerbetoon voor zangeres Lilian Day Jackson, ooit bekend van de jaren tachtig band Spargo. 

Voor wie steek jij een kaarsje op?, donderdag 2 november 20.30 uur op NPO 2 en van maandag 30 oktober t/m donderdag 2 november iedere werkdag om 19.00 uur bij KRO-NCRV op NPO 2. 

Voor wie steek jij een kaarsje op? terugkijken

Klik hieronder om Voor wie een steek jij een kaarsje op? terug te kijken. Zo laten we zien wat overledenen hebben betekend tijdens hun leven en houden we de herinnering aan hen levend.

Anita Witzier steekt een kaarsje op

Lees ook