Recept: Mexicaanse wraps met muntsaus à la Ymre Adema

In de derde aflevering van Een huis vol kon je zien hoe Ymre aan het koken was. Deze maaltijd kan je zelf thuis ook maken. “Een gemakkelijk recept waar de kinderen dol op zijn en dus ook met veel plezier zelf koken”, vertelt Anne.

Benodigdheden voor een recept van familie Adema
Dit heb je nodig

Benodigdheden (4 personen):

  • 200 gram gerookte kipfilet
  • (Ook te vervangen door rundergehakt of vegetarische stukjes kip)
  • 400 gram Mexicaanse wokgroenten
  • Een blikje kidneybonen
  • Eventueel (blikje) maïs
  • (Volkoren)wraps
  • 1 groentebouillonblokje (met minder zout)
  • Mexicaanse kruiden naar smaak
  • Knoflookpasta naar smaak
  • 70 gram tomatenpuree
  • Eventueel sla en geraspte kaas

Voor de muntsaus:

  • Een aantal eetlepels Griekse yoghurt
  • Knoflookpasta naar smaak
  • Twee takjes verse munt (eventueel te vervangen door gedroogde munt)

Bereidingswijze:

  1. Doe een scheut olie in een hapjespan (o.i.d.)
  2. Snijd de gerookte kipfilet in stukjes en doe deze in de pan. Doe de Mexicaanse groenten erbij. Laat dit in een aantal minuten garen. 
  3. Dan de tomatenpuree en de kidneybonen (en eventueel de maïs) erbij.
  4. Verkruimel een bouillonblokje of los het op in een klein beetje kokend water, en doe dit bij het vlees/groentemengsel. Dan naar smaak de Mexicaanse kruiden en de knoflook erdoor.
  5. Doe de yoghurt in een schaaltje en doe hier de knoflookpasta in. Was de verse munt en snij dit fijn. Roer het door elkaar.
  6. Warm de wraps op volgens de verpakking.

Iedereen kan nu de wraps naar eigen smaak maken met de muntsaus erop, wat sla, het groente-vleesmengsel en de kaas. Eventueel aangevuld met tabasco.

Een heerlijke wrap
Het eindresultaat.