Het verhaal van Jeffrey in Serenade van Stef

Na een bewogen jeugd raakte de 24-jarige Jeffrey dakloos. In Serenade van Stef vertelt hij hoe hij is uitgegroeid van iemand die het leven niet meer zag zitten, tot een krachtig voorbeeld die jongeren in dezelfde situatie ondersteunt.

Jeffrey komt ter wereld bij verslaafde ouders, die niet voor hem konden zorgen. Omdat Jeffrey zwaar verwaarloosd blijkt te zijn, wordt hij als kind weggehaald bij zijn ouders. De kleine Jeffrey komt terecht in het jeugdzorgstelsel, waardoor hij wordt opgevangen in verschillende pleeggezinnen, kinderhuizen en instellingen.

Na een bewogen jeugd, waarin hij zo’n veertig keer van woonplaats wisselt, wordt Jeffrey op zijn achttiende dakloos. Omdat hij volgens de wet volwassen is, trekt jeugdzorg de handen van hem af. Als gevolg wordt Jeffrey depressief en ziet het leven niet meer zitten.

Serenade van stef
Serenade van stef

Maar in plaats van bij de pakken neer te zitten, begint Jeffrey aan een nieuwe opleiding tot maatschappelijk werker. Nu loopt hij stage bij een opvanghuis voor dak- en thuisloze jongeren, waar hij zijn eigen ervaringen inzet om jongeren die in dezelfde situatie verkeren te helpen. ‘Ik wil jongeren die in de knel zitten het gevoel geven dat ze meetellen in de maatschappij.’

Speciaal voor Jeffrey schrijft Stef een persoonlijke serenade, waarmee hij een belangrijke boodschap wil uitdragen: alles komt goed.

Beluister de serenade hier:

Over Kansfonds

Serenade van Stef wordt gemaakt in samenwerking met Kansfonds. Kansfonds richt zich op de meest kwetsbare mensen in onze samenleving en helpt waar niemand anders dat doet of durft. Ze steunen lokale initiatieven, bieden een vangnet en zoeken een oplossing voor de oorzaken die de problemen in stand houden. Belangrijke aandachtsgebieden zijn de zorg voor dak- en thuisloze jongeren en steun aan inloophuizen.

Kijk hier voor meer informatie