De rijdende rechter reist af naar Baarn. Daar heeft mevrouw van der Hoeven last van de fietsen van haar buurman, meneer Leijen. Meneer Leijen vindt dit onzin, en ziet het probleem niet. Hoogste tijd voor Mr. John Reid om juridische duidelijkheid te bieden.

Het probleem

Als meneer Leijen zijn voortuin uit fietst, komt hij vlak langs de geparkeerde auto’s van zijn buurvrouw. Volgens mevrouw van der Hoeven zitten er hierdoor al meerdere krassen op haar auto's. Zij wil daarom dat haar buurman zijn fietsen naar achteren verplaatst. Meneer Leijen ziet daar op zijn beurt niets in en wil gewoon vanuit zijn voortuin weg blijven fietsen. Ook wil hij niet meer gefilmd worden door de beveiligingscamera van zijn buurvrouw. 

De uitspraak 

Mr. John Reid komt met de volgende uitspraak: mevrouw van der Hoeven mag haar auto op dezelfde plek blijven parkeren, omdat dit een openbare weg is. Ook hoeft ze het toegangspad naar het huis van meneer Leijen niet vrij te laten, omdat dit geen in- of uitrit is. Wel moet mevrouw van der Hoeven voorkomen dat ze haar auto op de stoep zet. Tot slot moet Mevrouw van der Hoeven de stand van haar beveiligingscamera aanpassen, zodat deze de tuin van de buren niet meer kan filmen. 

Meneer Leijen mag zijn fietsen ook gewoon in de voortuin blijven parkeren. Echter, fietsen op de stoep is te allen tijde verboden. Hier moet hij dan ook per direct mee stoppen. 

De rijdende rechter 2023
2 min 22 s
Deze video op je eigen site plaatsen

Meer lezen over de rijdende rechter?

Op de pagina van De rijdende rechter verzamelen we alle artikelen over het programma. 

De rijdende rechter