De uitzending begint over een uur en de gast die jij hebt uitgenodigd is er nog niet. Wat doe jij in zo’n situatie? En hoe maak jij een gesprek over corona nog steeds interessant? De KRO-NCRV Radioschool geeft jou de kans om alles te leren wat je vandaag de dag als radiomaker moet weten. Een jaar lang krijg je workshops, trainingen en persoonlijke coaching. En je maakt óók nog eens elke week het programma De Nacht van KRO-NCRV op NPO Radio 1. Inschrijven voor de KRO-NCRV Radioschool 2023 is mogelijk tot woensdag 2 november, 20.00 via de website.

Elke week wordt er op de Radioschool een workshop gegeven door mensen uit de praktijk. De onderwerpen variëren van verslaggeving tot stemgebruik, van improviseren tot interviewen en alles daaromheen. Je zit tussen de redacties van de beste radioprogramma’s. Het ene moment komt Frits Spits van De Taalstaat naar je toe om de laatste informatie door te nemen voor de uitzending, daarna komt Stefan Stasse binnen voor zijn eerste redactiebespreking en het andere moment ren je door de gangen om jouw gast te begeleiden naar de studio. Je krijgt de kans om mee te lopen met KRO-NCRV radioprogramma’s zodat je kan laten zien wat je in huis hebt.

Talentontwikkeling heeft een duidelijke plek binnen KRO-NCRV. We vinden het belangrijk om jou, als jong talent, de kans te geven om te werken aan je droom als radiomaker. Van de 60 studenten die afgelopen jaren deelnamen aan de KRO-NCRV Radioschool, werkt nu meer dan de helft in de media, van landelijk tot regionaal, van verslaggever tot producer.  Zo begon Gijs Hakkert zijn carrière bij de Radioschool en presenteert nu Wild in de Middag bij KRO-NCRV. Het is dus de perfecte kans om direct ervaring op te doen en je kansen in de radiowereld te vergroten.

Aanmelden

Kun je niet wachten om aan de slag te gaan? Meld je dan hieronder aan voor de KRO-NCRV Radioschool 2023 en wie weet zien we jou terug op de selectiedag op zaterdag 26 november 2022!