Bij engelen denk je al snel aan heilige wezens met witte vleugels, maar ze kunnen zich ook op een heel aardse manier aan je tonen. Zin in morgen-presentator Kim-Lian van der Meij ontmoette er onlangs nog een, nee, meerdere zelfs.

Engelen in aardse vorm

‘Ik geloof in engelen. Ik heb ze nooit gezien in een zwevende hoedanigheid met lichtgevende vleugels en een halo boven hun hoofd, maar wel in een aardse vorm. Als je goed kijkt, zie je ze eigenlijk elke dag. Engelen zijn in mijn beleving mensen die ogenschijnlijk uit het niets, geheel onverwachts iets goeds doen voor een ander.

Een engel hoeft geen applaus

In extreme gevallen kunnen ze je zelfs behoeden voor gevaar of redden uit een levensbedreigende situatie. Of ik zelf ooit behoed ben voor gevaar door een engel weet ik niet. Soms is het nauwelijks merkbaar. Ik vermoed dat een engel ook geen applaus of erkenning verwacht van jou als hij/zij/het jou bijstaat. Maar ik merk wel dat ik het voel aan mijn houding, als ik te maken krijg met tegenslag of teleurstelling.

Vlucht geannuleerd

Laatst werd mijn vlucht naar Zweden geannuleerd toen ik al bepakt en bezakt op de luchthaven stond. Ik moest zeven uur wachten op een volgende vlucht. Kak. Ik was alleen, moe en voelde heimwee. Nu was dit natuurlijk geen levensbedreigende situatie, maar de moed kan je op zo’n moment wel in de schoenen zakken en het is gemakkelijk om te verzanden in chagrijn. Ik besloot echter om het licht te benaderen, het simpelweg te accepteren, en alsnog een leuke dag te hebben.

Lief en onbaatzuchtig

En toen gebeurde er iets bijzonders. Terwijl ik terugliep naar de uitgang, kwam ik een aantal muzikanten tegen die ik een beetje kende van eerdere ontmoetingen. Hun vlucht was ook gecanceld en we raakten aan de praat. Ze boden me aan om met hen mee te gaan naar Amsterdam om daar in hun fijne appartement te chillen tot mijn volgende vlucht. 

Ik mocht hun taxi delen, ze trakteerden me op een heerlijke lunch en ik kon zelfs even een paar uurtjes pitten in een eigen kamer. En dat was niet eens het enige: ik ontdekte dat ze het appartement huurden van een dame die prachtige orakelkaarten maakt. En ik ben natuurlijk dol op orakelkaarten. Ze gaf me een set orakelkaarten cadeau, wat een feest!

Wat begon als een frustrerende dag werd uiteindelijk de allerleukste gecancelde vlucht ooit. Een topdag met leuke, lieve mensen. Deze mensen waren voor mij engelen, omdat ze mij zo lief en onbaatzuchtig hebben opgevangen.’