In de zomer zijn aardbeien, kersen, frambozen, rode bessen, zwarte bessen en bramen volop beschikbaar. Dit rode fruit is hartstikke lekker uit het vuistje, maar ziet er ook prachtig uit in een gerechtje. Denk maar aan een salade, een aspergegerecht of zelfs bij vis. Hoe je dat doet? De BinnensteBuiten chefs leggen het je uit.

Gemarineerde zeebaars met courgette, saffraan en frambozenazijn

De zachte smaak van courgette en zeebaars past perfect bij het zure van de framboos. Gecombineerd met een knolselderij die in een saffraanbouillon gekookt is, kom je uit op een chic voorgerecht. Hier maak je indruk mee!

zeebaars carpaccio rood fruit gerecht binnenstebuiten

Witte asperges met aardbei, ei en bietjes

Nog zo'n zomerfavoriet is de witte asperge. In de zomer vind je ze al voor €2,50 voor een pond op de markt. Een koopje! Combineer 'm met een sappige aardbei en een romig eitje voor een voordelig en zeer smakelijk gerechtje. Eet je dit als hoofdgerecht? Serveer het dan met aardappels en klaar is Kees.

witte asperges aardbei binnenstebuiten

De zachte smaak van roodbaars en zeebaars past perfect bij het zure van de framboos

Carpaccio van roodbaars met frambozen en kerstomaten

Heerlijk fris is deze roodbaars carpaccio met zoetzure framboos en cherrytomaat. Doordat je de roodbaars marineert in gembersiroop en olijfolie, wordt de vis zoet en lichtpittig. 

binnenstebuiten rood fruit carpaccio vis

Veldsalade met Cœur de Neufchâtel-kaas en frambozen

Kaas met fruit is een flinke hit, en dat is niet zo gek. Het romige van de verwarmde kaas is een perfecte tegenhanger voor de knapperige salade met zoete framboos. Een lekker gerechtje om mee naar een park of de tuin te nemen.

veldsalade framboos binnenstebuiten rood fruit

Combineer deze gerechtjes met aardappeltjes voor een diner en klaar is Kees

Rood fruit in de schappen

In aflevering 5 van Onze boerderij in Europa zie je hoe Yvon Jaspers samen met Boer zoekt vrouw-koppel Janine en Sander langsgaat bij fruittelers Stein en Ellie in Engeland. Ze groeien onder andere kersen, bramen, kruisbessen, rode bessen en zitten middenin het oogstseizoen. Maar hoe gaat het boeren in Engeland?

onze boerderij in europa rood fruit sander

Ook interessant:

Weten wat er in mei en juni in het seizoen is?

Download de Lentegroentekalender!

rood fruit zomerfruit