Volg jij ook de zoektocht van boer Ayoub naar z’n eigen boerderij? In de zesdelige-serie deelt de 23-jarige Ayoub zijn passie voor het boerenleven en zien we hoe hij zijn droom probeert waar te maken. Hier 5 oneliners van boer Ayoub. 

Ik ben optimistisch, omdat ik weet dat ik het ga doen...

In de serie beschrijft Ayoub zijn ideale boerderij aan zijn familie. Z’n familie noemt hem optimistisch. Ayoub is zelf van mening dat hij niet zozeer optimistisch is. Hij weet simpelweg dat hij alles gaat waarmaken. 

Vrijheid maakt gelukkig

In de serie vertelt boer Ayoub over het belang van vrijheid. “Vrijheid maakt je gelukkig.” Die vrijheid voelt hij het meest op de boerderij. “Mijn droom is het hebben van mijn eigen boerderij met een stuk of 100 koeien, een huisje erop en dat ik daar gewoon rustig mijn ding kan doen. Dan word ik gelukkig.” 

Ik hoop dat het lekker is, want ik heb geen zin om onbeleefd te zijn

Grapt Ayoub wanneer hij yoghurt van een biologisch-dynamische boerderij probeert. Ayoub vertelt dat we veel te danken hebben aan de boer. “Van je koffie ‘s morgens, tot de pannenkoeken op vrijdag bij je oma. Ik vind het belangrijk dat iedereen weet waar de producten vandaan komen.” 

De koeiendans hoort een nationale feestdag te zijn

Boer Ayoub is gek op de koeiendans. Hij vindt het een prachtig spektakel. Sowieso spreekt hij vol lof over koeien in de wei. “Dat is gewoon cultuur hier in Nederland. Dat is mooi, prachtig!” 

Ik doe gewoon wat ik leuk vind. Zo simpel is het

Ayoub is erg duidelijk over zijn werk als boer. “Ik doe gewoon wat ik leuk vind. Zo simpel is het.” Dat hij daarvoor zijn stad Amsterdam moet verlaten, vindt hij geen probleem. “Voor mij is het ook een mentaal stukje. Er is zoveel ruimte. Je kan letterlijk gaan en staan waar je wil. Ik word er blij van.”