Het mentale welzijn van jongvolwassenen staat ernstig onder druk. Ze ervaren stress, hoge sociale druk en zijn onzeker over hun toekomst. KRO-NCRV zet het onderwerp hoog op de agenda en lanceert het dossier Druk!. 

Journalistieke programma’s als Spraakmakers, Brandpunt+ en Pointer besteden al veel aandacht aan dit thema en zullen ook de komende jaren het onderwerp blijven agenderen. Daarnaast worden nieuwe formats ontwikkeld over het onderwerp. Wat gaat er mis? Hoe kan het beter? En met welke oplossingen kunnen we jongeren samen weer perspectief bieden? KRO-NCRV bundelt de verhalen dagelijks op het nieuwe online platform

Perspectief voor de toekomst 

Mediadirecteur Sandra Hilster vindt het belangrijk om met Druk! het mentale welzijn van jongvolwassenen extra onder de loep te nemen: 'Jongeren worstelen meer dan ooit met hun mentale gezondheid. Dat is erg voor henzelf, maar werkt ook door in de rest van de samenleving. Ik vind het onze opdracht als omroep om dat in beeld te brengen, de oorzaken bloot te leggen, oplossingen te vinden en daarmee perspectief te bieden voor de toekomst van onze jongeren'. 

Minister van Oplossingen

Druk! is maandag afgetrapt door het radioprogramma Spraakmakers met een manifest ter verbetering van het mentale welzijn van mbo-studenten. Het manifest is door minister van Oplossingen, Nienke Meijer, live in de uitzending aangeboden aan minister van Onderwijs Robbert Dijkgraaf. 

Whatsappen over persoonlijke ervaringen

KRO-NCRV komt naast het online platform ook met een Druk!-whatsapplijn (06-21108764), waarbij jongeren input en persoonlijke ervaringen direct met de journalistieke redacties van KRO-NCRV kunnen delen.

Druk!

Druk! is het journalistieke dossier van KRO-NCRV waarin we onderzoek doen naar de enorme druk waarmee de huidige generatie jongeren te maken heeft.

haastende mensen op de foto voor dossier druk