De Hollandse nieuwe ligt vanaf nu in de schappen! Om dit te vieren maken Gijs en Ramon tartaar van haring met zoetzure komkommer, rode ui en wasabi mayonaise. De Lekkere Track van deze week is het nummer Waving Flagg van K'Naan, omdat traditioneel gezien Vlaggetjesdag de eerste dag van het jaar is dat Hollandse nieuwe in de schappen ligt. 

De perfecte combinatie

Wist je dat haring lekker te combineren is met iets zuurs en iets pittigs? Eet je haring de volgende keer bijvoorbeeld eens met komkommer, uitjes en sambal. Eet smakelijk! 

Hoe duurzaam is je vis?

Haring is in de aankomende maanden een duurzame vis om te eten. Wil jij weten hoe duurzaam de vis op jouw bord is gevangen? Check het via deze VISwijzer van Goodfish

Vis Lekkere Track

Naar het recept

Op de website van BinnensteBuiten verzamelen we alle recepten van Lekkere Track. Zie hier hoe je zelf deze haring tartaar maakt. 

Haring Lekkere Track
borrelbrood lekkere track

Meer van Lekkere track

Op de Lekkere Track pagina kun jij nog meer recepten vinden. Maak bijvoorbeeld ons recept voor een zomerse pavlova, een borrelbrood of voor köfte van de barbecue. 

Ik wil meer weten

Wil je meer weten over eten?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief Eerlijker eten.

Yvon Jaspers