Ramon Brugman

Sinds 2015 is Ramon wekelijks te zien als TV-kok in BinnensteBuiten. In het programma laat hij op een toegankelijke manier zien hoe je lekkere gerechten bereidt. Met zijn enthousiasme krijgt hij zelfs de meest verstokte kant-en-klaarmaaltijd-eter nog aan het koken! Hij kookt met de seizoenen mee en maakt álles zelf.

Geboren en getogen in Harderwijk is Ramon al sinds jonge leeftijd actief met eten. Alles wat met eten te maken heeft, heeft zijn aandacht. Van het verbouwen van groenten en weten hoe de zuivelindustrie werkt tot aan zijn eigen bijenvolk. Van brood tot patisserie, kortom alles wat er gekookt kan worden. Ramon maakte onlangs samen met Yvon Jaspers de webserie Van gewas tot gerecht, waarin hij de veelzijdigheid van elk gewas toont. Ook maakt hij samen met Gijs Staverman de webserie De Lekkere Track, waarin Gijs een nummer uitkiest en Ramon een bijpassend gerecht maakt.

Ramon is jaren chef-kok en patissier geweest bij Brasserie de Bank in Harderwijk. Hij is bekend geworden met de internet hit Bakken met Baard. Veelzijdig als hij is, heeft Ramon drie kookboeken (mede) op zijn naam staan: Wie zoet is krijgt lekkers, de Borrelbijbel en een Sinterklaas kookboek; het BinnensteBuiten-Kookboek, dat hij samen met de collega TV-koks heeft geschreven.

Fan van Ramon?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Gemaakte programma's