Als echte Wie is de Mol?-kenner kijkt Margriet iedere week terug op de uitzending van het spelprogramma. Zelf was ze de Mol in 2015 en ze presenteerde een tijdje Moltalk. Wat is er verdacht en wie moeten we in de gaten houden?

(LET OP: dit artikel bevat spoilers!)

Mollen met M: "Sahil is gewoon een hele irritante kandidaat"

Direct bij de eerste opdracht sloeg de chaos weer toe in de groep. Er werden woorden geroepen in een echoënde loods. "Tijdens het woorden roepen, gaat het om de cijfers", aldus Margriet. Absurd vindt ze het dat de meest random getallen genoemd moesten worden. "Het enige wat we weten is dat Sahil als een soort gek al die woorden ging roepen", zegt Margriet.

Je houdt je alleen bezig met allerlei dingen die er niet toe doen. Dat lijkt me bloedirritant

"Sahil is gewoon een hele irritante kandidaat. Als hij de Mol niet is. Hoe dan ook een irritante Mol, als hij geen kandidaat is." Hij raakt constant afgeleid en dat is irritant. "Je bent daar met die hele groep voor een paar weken en je houdt je alleen bezig met allerlei dingen die er niet toe doen. Dat lijkt me bloedirritant", aldus Margriet. Maar het is wel opvallend.

'Ik ben de Mol'

Hila was juist bezig met het spel, misschien iets te veel? "Hila die dus de hele tijd laten weten dat ze de Mol is door te roepen: 'Ik ben de Mol'." Het lijkt voor de hand te liggen dat Hila ook echt de Mol is, alleen denkt Margriet daar heel anders over. "Het is altijd heel sterk als een Mol die woorden uitspreekt en niemand op zit te letten. Maar zij is het niet, dat geloof ik niet."

Meer Mollen met M?

Vermist geld

Ook deze keer gedroeg Kim-Lian zich verdacht. "Kim-Lian die het geld achterhoudt. Ik vraag me af: wat ze ermee kan doen? Die groep weet het niet, dus die denkt: goh er is geld weg en wie heeft dat dan gedaan?" Maar Kim-Lian biechtte niet op dat ze het achterhield. "Terwijl Hila wist dat zij dat nog in haar zak had zitten." Het is vooral verdacht dat Hila niet zei waarom Kim-Lian het geld nog had, volgens Margriet. "Wij wisten het ook, dus waarom moeten wij weten dat Kim-Lian dat geld nog steeds heeft?" Het programma wil dat wij dit zien, maar waarom?

Oh, Arno… Arno weg. Dat is heel moeilijk dat hij weg is. Doe die camera maar uit

Missen

Dan nog heel even een emotioneel momentje: "Oh, Arno… Arno weg. Dat is heel moeilijk dat hij weg is. Doe die camera maar uit." Margriet vindt het verdrietig dat de goedgeklede kandidaat uit het spel ligt. "Ik vind het wel jammer dat hij eruit is, want het is ook gewoon leuk om naar hem te kijken. Vooral toen hij onderste boven hing met het abseilen. Daar boven met zijn haar, een beetje zoals ik het heb in normale doen. Dat vond ik leuk om te zien. En altijd gewoon die strakke pakkies en een schoentje erbij. Dat is ook belangrijk."

Meer Mollen met M? Houd de instagrampagina van Margriet van der Linden in de gaten voor meer updates.

Schrijf je hier in voor M's nieuwsbrief!