Margriet van der Linden was in 2015 de Mol met de laagste pot ooit. Zij weet dus als geen ander hoe een Mol zich gedraagt. Wat waren de meest opvallende Molacties van de afgelopen aflevering?

(LET OP: dit artikel bevat spoilers!)

Tijdens de eerste opdracht was het doel om zoveel mogelijk van de straten van het stadscentrum te bekleden met de kleden uit de winkels daaromheen. Margriet: "Die opdracht was niet zo geslaagd, maar 450 euro?" Kim-Lian deed hier ook verdacht. "Zij koos erg prominent voor een bredere straat, waarom? Daar heb je meer kleedjes voor nodig." Maar eigenlijk brachten ze het er allemaal niet zo goed van af. "Die Everon liep maar een beetje rond en pakte vooral kleine kleedjes, wat heb je daar nou aan?", zegt Margriet.

Schrijven met de waterscooter

De tweede opdracht vond Margriet sowieso al vrij mislukt. "Je moest containers met namen optillen met heftrucks aan de hand van aanwijzingen die die twee met de walkie talkies gaven, veel te chaotisch." Kim-Lian kreeg alle aandacht van de kijkers door haar opmerking dat een container wel weg kon, omdat haar gevoel dat zei. Dat vindt Margriet onzin zegt ze lachend. "Iedereen stort zich op het feit dat Kim-Lian een container aanwees, maar daar zat helemaal niks in. Als daar nou iets in had gezeten, kan je zeggen dat zij het is." Margriet vindt een andere kandidaat meer verdacht. "Er stond een ander vrouwtje naast haar, Fresia. Zij is iemand die op een paar afleveringen geleden op een waterscooter 'Ik ben de Mol' in het water heeft kunnen schrijven."

Bij deze opdracht is zijn graf gegraven

Irritante strandstoeltjes

Bij de laatste opdracht moesten de kandidaten stepjes vinden met metaaldetectoren op een strand. "Zo’n groot strand en waar liggen die onderdelen? Tussen de badgasten. Waarom?" De metaaldetectoren gingen ook steeds af, kwam dat door die strandstoeltjes? Ook hier vond Margriet Everon weer verdacht. "Die Everon had continu dat geluid aan", zegt Margriet. "Kon je misschien iets indrukken waardoor dat zo leek?" 

Over Thomas, die er nu uit ligt, zegt Margriet: "Bij deze opdracht is zijn graf gegraven. Zijn detector ging ook continu af, heel onpraktisch natuurlijk."

Meer Mollen met M?:

Wie is het nou?

"Ik verdenk nu Fresia", zegt Margriet, "Everon vind ik ook verdacht, maar dat zeg ik al een tijdje." Er is er een die ze totaal niet verdenkt. "Kim-Lian is écht niet de Mol. Het zijn juist die stille mensen. Everon en Fresia doen niks, zij zouden het zo kunnen zijn."

Schrijf je hier in voor M's nieuwsbrief!