Verse basilicum in je eten? Hartstikke lekker! Maar hoewel basilicumplanten in de supermarkt staan te stralen, verliezen de blaadjes thuis al snel hun glans. Zonde. Gaan jouw basilicumplanten thuis ook altijd dood? Met deze hack niet meer.

Stek je plant

De kans is groot dat je altijd basilicumblaadjes van de plant af pakt als je er een paar nodig hebt. Maar: zo groeit de plant niet verder! Het werkt veel beter om je basilicumplant te stekken. Op deze manier kan je plant opnieuw een stengel basilicumblaadjes groeien.

handige hack Basilicum stekken
handige hack Basilicum stekken

Zo doe je dat

Stap 1: Pak een schone schaar en zoek een lange stengel van minimaal 10 centimeter lang.

Stap 2: Knip de stengel schuin af en verwijder de onderste blaadjes. Zet het stekje vervolgens in een glas met water.

Stap 3. Zet het stekje op een plek met genoeg daglicht en ververs het water iedere paar dagen. Na een aantal dagen beginnen er wortels uit het basilicumstekje te groeien.

Stap 4. Na een paar weken zijn de wortels van het stekje lang zat en beginnen er ook nieuwe basilicumblaadjes te groeien. De plant is dan klaar om in een pot of in de tuin geplant te worden. Wil je meer planten? Maak dan meerdere stekjes!

Tip: iedere keer dat je vervolgens basilicum plukt, knip je het beste weer een stengel af. Zo kan de plant weer verder groeien.

Minder werk, meer groente: zo doe je dat in een moestuin

Heb jij een volkstuin of moestuin? Grote kans dat je een hoop tijd kwijt bent aan de grond omspitten, je gewassen beschermen en onkruid wieden. Hoe fijn zou het zijn als je hier veel minder tijd aan kwijt bent, met veel meer groente-opbrengst? In Onze boerderij in Europa wordt dé uitkomst met je gedeeld. En dat met nauwelijks pesticiden.

onze boerderij in europa moestuin yvon jaspers

Ook interessant:

Meer handige tips over eten ontvangen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief Eerlijker eten. Al 15.000 mensen gingen je voor!

Keuringsdienst van waarde - Pieter - Veldbonenmeel