Hij is een Zij special: Het Transgenderhotel

Datum: 1 aug 2022 om 22:00

Hij is een Zij special: Het Transgenderhotel - gezicht Anne opmeten

Anne (38) en haar vriendin Daniëlle hebben trouwplannen. Maar voordat Anne haar ja-woord geeft, wil ze eerst haar gezicht laten vervrouwelijken door een ingrijpende operatie. Als ze in de spiegel kijkt ziet ze namelijk vooral haar mannelijke trekken.

In Hij is een Zij special: Het Transgenderhotel gaat Anne voor een ingrijpende gezichtsoperatie naar een kliniek in België. “Ze maken ongedaan wat de testosteron heeft veranderd in mijn gezicht. Uit mijn kaak halen ze een stuk bot weg en ze ronden de hoeken af, de kin maken ze smaller, mijn voorhoofd wordt ronder, mijn ogen worden meer open en de wenkbrauwen gaan iets omhoog. Ik ga eruitzien hoe ik er uit had moeten zien, dit is wat ik wil, dit is wat ik nodig heb”, zegt Anne tegen Jan Kooijman.

Deze kliniek wordt bezocht door trans vrouwen van over de hele wereld. Anne verblijft een week in het hotel boven de kliniek en maakt kennis met diverse trans vrouwen. Anne: “Het is best wel indrukwekkend, mensen komen van over de hele wereld hier naartoe om geopereerd te worden. Het is heel mooi om te zien dat zoveel mensen hetzelfde meemaken.” Waarom zijn deze operaties zo belangrijk voor hen en wat hopen ze dat de operaties hen gaan brengen?

Een aantal maanden na de aangezichtsoperatie gaat Jan Kooijman terug naar Anne. Hij ziet haar weer op haar bruiloft. Hoe kijkt zij nu naar zichzelf in de spiegel?

Hij is een Zij wordt in opdracht van KRO-NCRV geproduceerd door Skyhigh TV.

KRO-NCRV's Hij is een Zij special: Het Transgenderhotel, 1 augustus om 22.00 uur bij KRO-NCRV op NPO 3.

Meer informatie

Eva Reitsma
Algemene persvoorlichting

Programma

Hij is een zij

Presentator

Jan Kooijman

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880