Miljoenen mensen wereldwijd lezen de Bijbel, velen omarmen de waarheid ervan als dé waarheid. Maar steeds meer mensen voelen ook ongemak, want wat heeft dit boek van duizenden jaren oud nog te zeggen in de ingewikkelde werkelijkheid van nu? Om daarop antwoord te geven hebben 60 wetenschappers artikelen geschreven die gebundeld zijn in een nieuwe editie van de Bijbel met bijdragen over geloof, cultuur en wetenschap. In een serie van drie afleveringen praat Jacobine Geel met tien wetenschappers hierover in haar nieuwe programma Een goed gesprek over de Bijbel. Hierin bespreekt zij, aan de hand van actuele thema's zoals de groeiende tegenstelling in de samenleving, de toekomst van de aarde en het wonder van Kerst. 'De gesprekken vormen een boeiende mix van persoonlijke bevlogenheid en kritische deskundigheid', licht Jacobine Geel toe. 'Ze hebben mij in ieder geval nieuwsgierig gemaakt om verhalen uit de Bijbel te herlezen.' De serie wordt door KRO-NCRV gemaakt in samenwerking met het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap NBG.

Het driedelige programma is te zien op zaterdag 10, 17 en 24 december om 16.30 uur op NPO 2. 

Aflevering 1 - De kloof in de samenleving
Armoede, rijkdom, elite, volk en discriminatie. Het zijn thema's die het nieuws beheersen, maar ook in de Bijbel veel aandacht krijgen. Mechteld Jansen, Kirsten van der Ham en Erik Borgman laten er hun licht over schijnen.

Aflevering 2 - De toekomst van de aarde
De schepping ziet er in den beginne nog zo mooi uit. Heel anders dan nu, met alle zorgen over klimaatverandering. Hoe moet dat verder? Koert van Bekkum, Trees van Montfoort en Heino Falcke bieden houvast voor de toekomst.

Aflevering 3 - Het wonder van Kerst
Het ziet er vredig uit, een romantisch tafereel rond het Kind met Maria, Jozef en de dieren in de stal. Maar er is meer. Gijsbert van den Brink, Wies en Marcel Sarot en Raymond Hausoul vertellen over het wonder, het huwelijk en omgang met dieren.

Een goed gesprek over de bijbel, zaterdag 10, 17 en 24 december om 16.30 uur op NPO 2. 

Meer informatie

Algemene persvoorlichting
Lisa Fluttert

Presentator

Jacobine Geel

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880