Er is geen Franse kaas waar de Hollander zoveel van gegeten heeft als brie. De vaste gast op borrel- en kaasplank heeft zelfs een vaste plek in ons basispakket broodbeleg gekregen. Maar de Keuringsdienst viel iets op: de ene brie blijkt de andere niet. Er is ronde brie en vierkante. Brie waar een luchtje aan zit en brie zonder geur. Er is roombrie en ‘gewoon’ brie. Van koe en van geit. Maar wanneer is brie nou eigenlijk brie? En wanneer niet? De Keuringsdienst van Waarde brengt een bezoek aan de bron van alle brie en komt erachter dat de Hollanders de kaas met de Franse slag behandelen.

Keuringsdienst van waarde: Brie, donderdag 25 augustus om 20.25 uur bij KRO-NCRV op NPO 3

Meer informatie

Eva Reitsma

Programma

Keuringsdienst van waarde

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880